Share

Belgian Red Flame Jana Coryn, die vorig seizoen de overstap maakte van het vrouwenteam van Club Brugge naar bekerhouder Lierse SK, lukte het voorbije seizoen 19 doelpunten in de Super League. 14 in de reguliere competitie en 5 in de Play-Offs. Daarmee werd ze de allereerste topschutter in deze nieuw opgezette competitie in het Belgische vrouwenvoetbal. Dankzij een dubbel in ‘t Kuipje van Westerlo op zondag 17 april 2016 schonk ze de vrouwelijke Pallieters ook de tweede Beker van België uit de clubgeschiedenis na winst in de finale tegen haar ex-club RSC Anderlecht.

Inmiddels is de 23-jarige speelster die ook nog bij DAVO Waregem en SV Zulte Waregem voetbalde toe aan een nieuwe uitdaging en die heeft ze gevonden net over de grens. Jana Coryn wordt immers de eerste Belgische vrouwelijke voetballer bij le LOSC (Lille Olympique Sporting Club) waar in het verleden mannen furore maakten zoals Rode Duivels Eden Hazard, Divock Origi, Kevin Mirallas en in een verder verleden Filip Desmet en Erwin Vandenbergh toen nog onder leiding van Georges Heylens. We wensen Jana Coryn veel succes bij haar nieuwe club die in de Franse tweede klasse (D2 Féminine) uitkomt en de ambitie heeft om volgend seizoen een stap hogerop te zetten!

Lees nog meer rond de overstap van Jana Coryn, de topschutter van de Super League, naar het Franse Rijsel via:
Website Lille OSC

PS: Jana Coryn zit ook in de selectie van de Belgian Red Flames voor de laatste EK-kwalificatieinterland van het seizoen op vrijdag 3 juni 2016 op bezoek bij Estland! U kan overigens op deze dinsdag 24 mei 2016 een reportage rond de Belgian Red Flames bekijken bij Cathérine op VTM vanaf 21u50!

Lees nog meer daarover via:

Vrouwenteam.be

Share