Share

Op dinsdag 13 april 2021 stonden de terugwedstrijden in de play-offs richting het EK 2022 in Engeland op het programma. Het eerste team dat zich via deze barrages wist te plaatsen is Rusland, dat op die manier voor de zesde keer mag gaan deelnemen aan een EK-eindronde. Portugal, dat er in 2017 in Nederland voor het eerst bij was, zal dit keer niet aanwezig zijn.

Het team van bondscoach Yuri Krasnozhan, dat in de kwalificatie tweede geworden was in groep A achter Europees kampioen Nederland, had in Moskou genoeg aan een scoreloos gelijkspel tegen Portugal (0-0) om zich van het 14de ticket voor het EK te verzekeren. Rusland had immers afgelopen vrijdag 9 april 2021 met een wel heel vreemd kopbaldoelpunt van Nelli Korovkina met 0-1 gewonnen in Lissabon. Rusland komt straks bij de loting voor de EK-eindronde in de zwakste bokaal terecht en het wordt zo ook een mogelijke tegenstander van de Belgian Red Flames op dat EK.

Er zijn dus op dit ogenblik al 14 teams geplaatst voor het volgende EK in Engeland dat van woensdag 6 juli 2022 (met de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester) tot en met zondag 31 juli 2022 (de dag van de finale op Wembley) zal plaatsvinden. Het zijn gastland Engeland, Europees titelverdediger Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, de Belgian Red Flames, Ijsland, Spanje, Finland, Oostenrijk, Italië en nu dus als eerste team na de play-offs Rusland!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share