Share

Noord-Ierland heeft zich voor het eerst geplaatst voor de eindronde van een Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal. Het team van bondscoach Kenneth Shields won in de play-offs zowel de heen- als de terugwedstrijd tegen Oekraïne!

Wat Noord-Ierland bewerkstelligde is een prestatie om U tegen te zeggen. De 49ste op de FIFA-wereldranglijst mag zich straks opmaken voor deelname aan het EK 2022 in Engeland. Na de overwinning in Oekraïne had Noord-Ierland ook op het veld van Crusaders in Belfast ondanks de afwezigheid van de geblesseerde topschutter Rachel Furness (zij viel afgelopen vrijdag in Oekraïne uit) geen moeite met hun tegenstander. Ze wonnen opnieuw dit keer met 2-0 dankzij doelpunten van captain Marissa Callaghan (1-0, 55ste minuut) en de ingevallen Nadene Caldwell (2-0, 90ste + 6′ minuut). Oekraïne eindigde het duel nog met tien na de late uitsluiting van Natiy Pantsulaya (87ste minuut).

Ashley Hutton, één van de speelsters van Linfield, staat straks met Noord-Ierland op het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Alle deelnemers aan het volgende EK Vrouwenvoetbal in 2022 in Engeland dat van woensdag 6 juli 2022 (met de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester) tot en met zondag 31 juli 2022 (de dag van de finale op Wembley) zal plaatsvinden zijn nu bekend. Het zijn gastland Engeland, Europees titelverdediger Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, de Belgian Red Flames, Ijsland, Spanje, Finland, Oostenrijk, Italië en de drie teams die zich wisten te plaatsen via de play-offs namelijk Rusland, Zwitserland en Noord-Ierland!

Bekijk de video met de samenvatting van Noord-Ierland – Oekraïne dankzij BBC / Noord-Ierland:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share