Share

Nadat op woensdag 13 april 2021 de beslissling viel over de laatste drie deelnemers aan het EK 2022 in Engeland is het mogelijk om mee te geven tegen welke landen de Belgian Red Flames daar volgend jaar kunnen uitkomen.

De datum van de loting voor die EK-eindronde is nog niet bekend maar wel is inmiddels geweten wie de reekshoofden zijn. Er zullen vier bokalen gebruikt worden om de groepen van telkens vier teams in de groepsfase samen te stellen.

Jill Roord is met Nederland een mogelijke tegenstander van de Belgian Red Flames op het komende EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Europees kampioen Nederland, Duitsland, gastland Engeland en Frankrijk zijn de mogelijke tegenstanders van het team van bondscoach Ives Serneels uit de sterkste bokaal.

Fridolina Rolfo en Zweden, op papier het beste team uit de tweede bokaal bij de loting voor de groepsfase van het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zweden, Spanje, Noorwegen of Italië vormen samen de tweede bokaal en zijn eveneens tegenstanders die op papier sterker zijn dan de Belgian Red Flames.

Pernille Harder en Denemarken, finalist op het EK 2017 in Nederland, zijn al zeker geen tegenstander van de Belgian Red Flames in de groepsfase van het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tessa Wullaert & co kunnen in Engeland in de groepsfase niet uitkomen tegen de teams die in de derde bokaal zullen zitten namelijk Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk.

Sara Bjork Gunnarsdottir en Ijsland straks misschien tegenstander van de Belgian Red Flames op het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De haalbare kaarten voor de Belgian Red Flames op papier zitten dan weer in de vierde bokaal met Ijsland, Rusland, Finland en Noord-Ierland.

De Belgian Red Flames na hun kwalificatie in Leuven voor het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het is nu dus wachten op de datum voor de loting van het EK vrouwenvoetbal 2022 in Engeland, een tornooi dat van woensdag 6 juli 2022 (met de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester) tot en met zondag 31 juli 2022 (de dag van de finale op Wembley) zal plaatsvinden en waarbij zowel de VAR als de doellijntechnologie zal gebruikt worden!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share