Share

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat gaf op de persconferentie bij de voorstelling van Aline Zeler als nieuwe coach voor het vrouwenvoetbalteam van Sporting de Charleroi op woensdag 14 april 2021 aan dat het vrouwenvoetbal uit zijn comfortzone moet gehaald worden.

Mehdi Bayat, algemeen directeur van Sporting de Charleroi en voorzitter van de KBVB, wil het vrouwenvoetbal uit zijn comfortzone halen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hij vindt het onbegrijpelijk dat de Belgian Red Flames nagenoeg bijna allemaal bij twee à drie clubs spelen en dat wil hij veranderen. HIj wil met de komst van Aline Zeler, een van de vaandeldragers van het Belgische vrouwenvoetbal, allereerst een project opzetten op middellange en lange termijn die gericht is op het structureren van het team en vooruitgang te boeken. Daarnaast wil hij een economische markt creëren en de huidige routine in vraag stellen. Hij kan zoiets uiteraard verwezenlijken bij Sporting de Charleroi waar hij de touwtjes in handen heeft en eventueel enkele speelsters betere contracten kan geven maar of dat het Belgische vrouwenvoetbal in zijn geheel ten goede komt is natuurlijk maar de vraag.

Gevecht om de bal in het strafschopgebied van Sporting de Charleroi. Haalt deze club het Belgische vrouwenvoetbal uit zijn comfortzone? Foto -(c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Veel beter voor het vrouwenvoetbal in het algemeen zou wellicht zijn om het licentiesysteem voor deelname aan de Women’s Scooore Super League aan te passen en er ook een aantal concrete, onmiddellijk toe te passen en altijd door een onafhankelijke partij controleerbare zaken bij te voegen zoals het op een rekening blokkeren van een minimum jaarbudget bij elke deelnemende club dat volledig voor het vrouwenvoetbal bestemd is (los van het mannenvoetbal), een minimum maandloon vastleggen voor alle speelsters in de Women’s Scooore Super League en/of de invoering van profcontracten bij alle deelnemende clubs naast het verplicht spelen van de wedstrijden in het hoofdstadion bijvoorbeeld.

Bekijk hier ook nog het interview met Aline Zeler, de coach van Sporting de Charleroi voor het seizoen 2021/22, dankzij RCSC TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

Share