Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april 2021 stond de tweede speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League op het programma. De aftrap werd gegeven in Woluwe waar in play-off 2 Sporting de Charleroi voor de tweede keer dit jaar op bezoek ging bij het team van coach Audrey Demoustier.

De doelpuntenmakers uit FWS Woluwe – Sporting de Charleroi naast mekaar: de Slovaakse Ludmila Matavkova (links) en Renate-Ly Mehevets uit Estland (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De vrouwelijke Zebra’s trokken aan het langste eind dankzij twee mooie doelpunten van eerst Renate-Ly Mehevets uit Estland op aangeven van Jessica Silva Valdebenito (0-1, 50ste minuut) en vervolgens van Ludmila Matavkova uit Slovakije met een knap schot in de hoek (0-2, 79ste minuut). Captain Noémie Fourdin mocht achteraf terecht trots zijn op de prestatie van haar teamgenoten want de tweede overwinning van het seizoen van Sporting de Charleroi was binnen.

Bekijk de feestvreugde bij Sporting de Charleroi dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdagnamiddag ging alle aandacht uit naar het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven waar OHL Women titelverdediger en leider RSC Anderlecht ontving. De wedstrijd eindigde zoals die begon op 0-0 maar tussendoor hadden er wel veel doelpunten kunnen vallen. Paal, lat, Charlotte Tison, Justien Odeurs en vooral Louise Van Den Bergh waren daar verantwoodelijk voor. Het sluitstuk van OHL Women hield zelfs een strafschop van de Roemeense international Stefania Vatafu uit haar doel. RSC Anderlecht lukte 95 goals in 17 wedstrijden maar het heeft inmiddels al 3 uur en 31 minuten niet meer gescoord in de Women’s Scooore Super League!

Celien Guns die op het einde nog scoorde vanop de stip voor Club YLA wordt hier bewaakt door Loredana Humartus van Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In Angleur nam Standard al vroeg afstand van een jong Club YLA waar Femke Schamp in de goal stond. Dankzij doelpunten van Constance Brackman en een dubbel van Noémie Gelders, die zo op een seizoenstotaal van 12 goals komt, stond het bij de rust al 3-0. Celien Guns kon helemaal op het einde het eerreddend doelpunt scoren vanop de strafschopstip zodat het uiteindelijk 3-1 werd!

Femke Schamp stond in de uitwedstrijd tegen Standard in het doel van Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In Play-off 2 speelden SV Zulte Waregem en KRC Genk Ladies met dit keer Maren van Wijngaarden in doel gelijk: 2-2. Zowel in de eerste als in de tweede helft scoorden beide teams. Geena-Lisa Buyle deed dat twee keer voor de thuisploeg. Gwen Duijsters lukte het Genkse doelpunt voor de rust na een assist van Lorène Martin, Hanne Merkelbach scoorde voor de bezoekers in de tweede helft vanop de strafschopstip nadat Romy Camps de bal volgens de scheidsrechter met de hand beroerde. Laura Vervacke die inviel kreeg op korte tijd twee gele kaarten en werd op die manier nog kort voor het einde van het duel uit het veld gestuurd!

Emily Steijvers aan de bal voor KRC Genk Ladies met twee opzittende speelsters van SV Zulte Waregem namelijk Summer Rogiers en Ella Vierendeels! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in play-off 1:

OHL Women – RSC Anderlecht 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Bijzonderheid: 64′ Louise Van Den Bergh (OHL Women) redt strafschop van Stefania Vatafu (RSC Anderlecht).

Luister naar Louise Van Den Bergh (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Justien Odeurs (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Amber Tysiak (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Standard – Club YLA 3-1 (rust: 0-0);

Doelpuntenen: 4′ Constance Brackman 1-0, 21′ Noémie Gelders 2-0, 39′ Noémie Gelders 3-0, 90′ Celien Guns 3-1 op strafschop.

De topschutters in play-off 1 zijn:

De doelpuntenmakers van de vrouwelijke Rouches naast mekaar: Constance Brackamn (links) en Noémie Gelders die 2 keer scoorde (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

2 goals:

Noémie Gelders (Standard);

1 goal:

Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sanne Schoenmakers (Standard), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Marie Detruyer (OHL Women), Constance Brackman (Standard), Celien Guns (Club YLA).

***Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de tweede speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in play-off 2:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 50′ Renate-Ly Mehevets 0-1, 79′ Ludmila Matavkova 0-2.

Luister naar Renate-Ly Mehevets (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Noémie Fourdin (captain Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies 2-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 28′ Geena-Lisa Buyle 1-0, 32′ Gwen Duijsters 1-1, 70′ Hanne Merkelbach 1-2 op strafschop, Geena-Lisa Buyle 2-2.

Rode kaart: Laura Vervacke (SV Zulte Waregem) (na 2x geel).

De topschutters in play-off 2 zijn:

Geena Lisa Buyle lukte een dubbel voor SV Zulte Waregem, ze is meteen de topschutter in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

3 goals:

Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem),

1 goal:

Justine Blave (SC Eendracht Aalst Ladies), Annelies Van Loock (SC Eendracht Aalst Ladies), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Renate-Ly Mehevets (Sporting de Charleroi), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies),

Gwen Duijsters scoorde nu ook in play-off 2 voor KRC Genk Ladies waardoor ze in totaal aan 11 goals zit in de Women’s Scooore Super League 2020-21! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit is het programma voor de derde speeldag in de play-offs:

*Play-Off 1 – Vrijdag 23 april 2021:

KAA Gent Ladies – Club YLA (19u30);

RSC Anderlecht – Standard (zaterdag 24/04/2021 om 14u op Eleven Sports)

OHL Women bye;

Na het 0-0-gelijkspel tegen titelverdediger en leider RSC Anderlecht is OHL Women op de volgende speeldag vrij! De week nadien zijn ze opnieuw te zien op televisie! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

*Play-Off 2 – Vrijdag 23 april 2021:

FWS Woluwe – KRC Genk Ladies (20u30);

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi (zat. 24/04/2021 om 16u)

SV Zulte Waregem bye;

***Dit is het programma voor de vierde speeldag in de play-offs:

*Play-Off 1 – Zaterdag 1 mei 2021:

KAA Gent Ladies – OHL Women (om 14u op Eleven Sports);

Club YLA – RSC Anderlecht (16u);

Standard bye;

Club YLA (hier met Ellen Martens) en RSC Anderlecht (hier met Gouden Schoen Tine De Caigny) zien mekaar terug op zaterdag 1 mei 2021! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

*Play-Off 2 – Vrijdag 30 april 2021:

Sporting de Charleroi – KRC Genk Ladies (20u);

Zaterdag 1 mei 2021:

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem (16u);

FWS Woluwe bye;

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via: