Share

Op de dag dat bonscoach Marc Wilmots bij een persconferentie in het Zwitserse Lausanne forse kritiek had op de te hoge ticketprijzen voor de oefeninterlands van de Rode Duivels tegen Finland en Noorwegen zorgde Roland Duchâtelet voor een primeur in het Belgische voetbal. Met de NV Stayen en zijn partner Marieke Höfte aan het roer kocht hij alle aandelen van voetbalclub Sint-Truiden terug over van uittredend voorzitter Bart Lammens waarna zijn levengezellin meteen tot de allereerste vrouwelijke Belgische clubvoorzitter werd gebombardeerd!

Nadat hij in de zomer van 2015 Standard verliet met tal van prijzen in het Belgische vrouwenvoetbal is Roland Duchâtelet dus terug in het Belgische voetbal want hij is opnieuw de eigenaar van STVV waar hij al van 2004 tot en met 2011 voorzitter was! Het is nog niet bekend of hij straks ook opnieuw het vrouwenvoetbal tot leven zal roepen bij de Kanaries.

* Marieke Höfte wordt dus de eerste vrouwelijke voorzitter in het Belgische profvoetbal. Ze heeft enkele voorlopers in het buitenland zoals Karren Brady (Birmingham City, 1993, tegenwoordig bij West Ham United), Delia Smith (Norwich City, 2004-2011), Margarita Louis-Dreyfus (Marseille, 2009) en Chan Lay Hoon (Valencia, 2015).

Lees meer hierover via:
De Standaard.be
en via:
Het Laatste Nieuws

Lees over de uithaal van bondscoach Marc Wilmots naar de KBVB:
Sporza.be
en via:
La DH/Sports

Share