De eerste avondwedstrijd in play-off 1 was op vrijdag 23 april 2021 in Oostakker met de Slag om Vlaanderen of het duel tussen KAA Gent Ladies, op dit ogenblik nog altijd de bekerhouder, en Club YLA. Het was een speciale wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van Luc Gardelein, de stille kracht die altijd klaar stond om een handje te helpen als KAA Gent Ladies op het veld van KRC Gent kwam spelen. Hij kreeg van het team van voorzitster Dominique Reyns dan ook een welverdiend eerbetoon bij dit duel.

Het eerbetoon van KAA Gent Ladies aan stille kracht Luc Gardelein! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KAA Gent Ladies trapte af via Lobke Loonen en de bal ging meteen naar voor maar de voorzet van Lakeesha Eijken draaide op niets uit. Beide teams speelden met inzet, gingen voluit en het was dan ook vooral spannend in Oostakker alhoewel het aantal echte doelkansen beperkt bleef. Na twintig minuten wedstrijd speelde Féli Delacauw de bal op links naar Lakeesha Eijken en de Nederlandse zorgde voor de perfecte voorzet die door Lobke Loonen al even knap met de bil in doel verlengd werd (1-0). Op het halfuur  volgde er een hoekschop van Emma Van Britsom maar Ella Van Kerkhoven kopte over doel.

Het openingsdoelpunt van Lobke Loonen op aangeven van Lakeesha Eijken. De bal gaat onhoudbaar in de hoek! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was echter Club Brugge dat voor de rust nog scoorde toen Jody Vangheluwe centraal Marie Minnaert bediende en haar schot in het doel van Nicky Evrard verdween (1-1, 40ste minuut). Met de bordjes in evenwicht gingen beide teams ook rusten.

Marie Minnaert bracht de bordjes in KAA Gent Ladies – Club YLA opnieuw in evenwicht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft ging KAA Gent Ladies op zoek naar een tweede treffer terwijl Club YLA, toch sterker bezig dan de voorbije weken, probeerde stand te houden en er uit te komen als het kon maar de kansen waren opnieuw schaars. Chloé Vande Velde probeerde het wel met een schot voor de thuisploeg (51ste minuut), Angel Kerkhove deed hetzelfde aan de andere kant (63ste minuut) maar beiden kenden geen succes. In de 68ste minuut leek het dan toch te gaan gebeuren. Féli Delacauw speelde diep richting Jolet Lommen. Zij ging voorbij Raquel Viaene maar besloot tegen de buitenkant van het doelkader. De vrouwelijke Buffalo’s kregen uiteindelijk toch hun winnende doelpunt na een hoekschop vanop rechts van Emma Van Britsom die door Ella Van Kerkhoven aan de tweede paal werd binnengeknikt (77ste minuut). Het had zeven minuten later zelfs nog 3-1 kunnen worden toen Ella Van Kerkhoven de bal afsnoepte van Elke Geeraert maar vervolgens in plaats van voor eigen succes te gaan nog een medespeelster de kans op het maken van een doelpunt te geven.

Raquel Viaene (in het wit) en Ella Van Kerkhoven (in het blauw) strijden om de bal tijdens KAA Gent Ladies – Club YLA. Lakeesha Eijken (links) en Jody Vangheluwe (rechts) volgen van dichtbij! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Door de winst sprong KAA Gent Ladies over OHL Women naar de derde plaats met nu 23 punten uit 2 duels. OHL Women heeft 21 punten uit 2 duels. Volgende week zaterdag 1 mei 2021 staan beide teams tegenover mekaar in Oostakker in een wedstrijd die opnieuw te zien is op Eleven Sports. Club YLA, voorlopig nog op zoek naar de eerste punten in play-off 1, speelt op die dag om 16 uur thuis tegen leider RSC Anderlecht.

Nog meegeven dat in de later op de avond gespeelde wedstrijd in Play-off 2 FWS Woluwe thuis verloor tegen KRC Genk Ladies met 2-3!