Share

Op woensdag 28 april 2021 maakte RSC Anderlecht bekend dat het al een elftal heeft voor volgend seizoen. Er zijn immers al elf speelsters die bijgetekend hebben voor het volgende seizoen, het eerste onder Johan Walem!

Johan Walem kan alvast rekenen op 11 speelsters voor volgend seizoen bij RSC Anderlecht! Foto – (c) VDB / Bart Vandenbroucke

Nadat trainer Patrick Wachel begin februari van dit jaar zijn afscheid aankondigde en daaropvolgend begin maart 2021 het vertrek van Gouden Schoen Tine De Caigny naar het Duitse Hoffenheim werd gevreesd dat de uittocht bij vrouwelijk paars-wit begonnen was. Maar inmiddels heeft Johan Walem toch al elf speelsters kunnen overtuigen om hun verblijf bij RSC Anderlecht met één seizoen (dat is niet meteen een duidelijk signaal naar de toekomst toe want het geeft geen blijk van continuïteit) te verlengen.

Tessa Wullaert blijft ook volgend seizoen bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Tessa Wullaert, de huidige topscorer in de Women’s Scooore Super League met 32 goals (30 in de reguliere competitie en 2 in play-off 1), is één van de elf naast doelvrouw Justien Odeurs, captain Laura De Neve, de verdedigers Laura Deloose, Britt Vanhamel, Charlotte Tison, Michelle Colson, de middenvelders Stefania Vatafu, Marie Van Caesbroeck en de spitsen Sarah Wijnants en Amber Maximus.

Vertrekt Kassandra Missipo na één seizoen bij RSC Anderlecht naar het buitenland? Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Opvallend is dat Belgian Red Flame Kassandra Missipo nog niet heeft bijgetekend en dat is ook niet het geval voor Jarne Teulings, Mariam Abdulai Toloba, Sakina Ouzraoui Diki, de momenteel geblesseerde Silke Leynen en Louise Wijns.

Foto – (c) SV Zulte Waregem

Eerder was al bekend dat Elke Van Gorp en reservedoelvrouw Lowiese Seynhave de overstap maken naar SV Zulte Waregem.

Foto – (c) SV Zulte Waregem

Lees nog meer over RSC Anderlecht via:

Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share