Share

Een dag nadat Belgisch titelverdediger en huidig leider in de Women’s Scooore Super League RSC Anderlecht de namen bekendmaakte van de elf speelsters die hebben bijgetekend werd meteen ook bekend dat één van de jonge talenten voor een buitenlands avontuur koos.

Jarne Teulins tijdens het duel van RSC Anderlecht in de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League tegen Linfield! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Jarne Teulings, die eerder al uitkwam voor OH Leuven en KRC Genk Ladies, toont op 19-jarige leeftijd ambitie want ze vertrekt na één seizoen al bij RSC Anderlecht. Ze kiest voor een avontuur bij de club waar al enkele Belgische speelsters in hun carrière speelden namelijk FC Twente waar ze niet voor één maar wel (zoals het hoort) voor twee seizoenen heeft getekend.

Jarne Teulings aan de bal voor KRC Genk Ladies tegen toen haar ex-ploeg OH Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De vorige speelster die van België richting FC Twente in Nederland vertrok was Elena Dhont (KAA Gent Ladies) in navolging van eerder ook al de Belgian Red Flames Lorca Van De Putte, Lenie Onzia, Yana Daniëls, Jassina Blom en Nicky Evrard.

Jarne Teulings ondertekent haar overeenkomst bij FC Twente in Nederland! Foto – (c) FC Twente

Jarne Teulings, die eind vorig jaar al op dinsdag 27 oktober 2020 debuteerde bij de Belgian Red Flames toen ze in Marijampole inviel voor Janice Cayman in het EK-kwalificatieduel op bezoek bij Litouwen, zal het in Nederland volgend seizoen al zeker mogen opnemen tegen Julie Biesmans, die haar overeenkomst bij PSV Eindhoven ook al met twee seizoenen verlengde.

Jarne Teulings poseert met het shirt van FC Twente in de Grolsch Veste in Enschede! Foto – (c) FC Twente

In een eerste reactie over haar keuze liet ze op de website van FC Twente noteren: “FC Twente lijkt mij een heel warme club die mij het vertrouwen geeft en de nodige faciliteiten biedt om mijzelf zowel op als naast het veld verder te kunnen ontwikkelen. Ik wilde graag de stap zetten naar een betere competitie om wedstrijden te spelen tegen tegenstanders van een goed niveau. Ik wil graag om de prijzen spelen met FC Twente en hopelijk komend seizoen ook in de Champions League.”

Lees nog meer hierover via:

Website FC Twente

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share