Share

Sporting de Charleroi begon acht maanden geleden aan een nieuw avontuur in de Women’s Scooore Super League. Bij de elfde thuiswedstrijd is het er in geslaagd om voor het eerst een thuiswedstrijd te winnen. Dat gebeurde op vrijdagavond 30 april 2021 op de Belfius Academy in Marcinelle tegen KRC Genk Ladies.

Hanne Merkelbach aan de bal voor KRC Genk Ladies, Noémie Fourdin van Sporting de Charleroi is in de buurt en ook Gwen Duijsters volgt mee! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Op de eerste drie speeldagen van play-off 2 was het eindresultaat bij de wedstrijden van Sporting de Charleroi telkens 2-0. Twee keer verloor het team van trainer Philippe Venturoso met die cijfers (thuis tegen SV Zulte Waregem en op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies) en één keer was dat resultaat ook in het voordeel van de vrouwelijke Zebra’s en dat op bezoek bij FWS Woluwe op vrijdag 16 april 2021. Zou dit resultaat ook tegen KRC Genk Ladies op het bord komen. Dat was twijfelachtig want de bezoekers begonnen goed aan hun uitwedstrijd maar faalden in de afwerking. In het derde kwartier moest het dan een doelpunt toestaan. Alysson Duterne gaf voor vanop rechts. Ludmila Matavkova controleerde de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied met Lotte Van Den Steen voor zich. De Slovaakse legde de bal klaar voor de rechtervoet en draaide die vervolgens bijzonder knap binnen in de verste hoek (1-0, 34ste minuut). Vier minuten later had Genk op gelijke hoogte kunnen komen maar het vluchtschot van Hanne Merkelbach ging naast! De thuisploeg mocht dus gaan rusten met een 1-0-voorsprong.

Ludmila Matavkova speelde een sterke wedstrijd tegen KRC Genk Ladies en bekroonde die met een knappe goal! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg toen Alysson Duterne op de bezoekende doelvrouw besloot. Iets over het uur was KRC Genk Ladies gevaarlijk met een schot van Gwen Duijsters dat via Madison Hudson doelvrouw Ambre Collet bijna verraste (62ste minuut). Genk bleef proberen maar noch Hanne Merkelbach, noch Luna Van Houdt, noch Caro Gielen kenden succes. En dan lanceerde Jennifer Bouchenna op rechts Alysson Duterne. De ex-speelster van Fémina La Louvière, waarmee ze in 2018 kampioen werd in tweede provinciale en de Beker van Henegouwen won, ging door en trapte met rechts in de verste bovenhoek (2-0, 73ste minuut). Zeven minuten later zette Duterne ook nog eens de ingevallen doelvrouw Maren Van Wijngaarden aan het werk en in de 84ste minuut trof ze ook nog eens de lat! In het slot van de wedstrijd vond de ingevallen Marte Van Olmen voor KRC Genk Ladies nog Ambre Collet op haar weg, schoot captain Noémie Fourdin nog naast voor de thuisploeg en mocht Yasaman Farmani van de assistent-scheidsrechter niet invallen voor Renate-Ly Mehevets omdat ze blijkbaar niet de juiste uitrusting aanhad. Heel bizar dat je dat als scheidsrechter niet vooraf controleert en ook niet correct meegeeft aan de betrokken speelster!

Captain Noemie Fourdin en rechtsachter Chrystal Lermusiaux (rechts) superblij na de eerste thuiswinst van Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Hoe dan ook Sporting de Charleroi mocht na het laatste fluitsignaal vieren want de eerste thuisoverwinning in de Women’s Scooore Super League was een feit! Acht maanden na de start op bezoek bij KRC Genk Ladies is het juist tegen die ploeg dat dit gebeurde. In het eerste seizoen in het vrouwenvoetbal hebben de vrouwelijke Zebra’s nu meer dan alle verwachtingen ingelost!

Bekijk het feestvieren bij Sporting de Charleroi dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Jill Delsaux rond Sporting de Charleroi – KRC Genk Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share