Share

Op vrijdag 20 mei 2016 viel hoe dan ook de beslissing over de eerste landstitel in de Super League, de hernieuwde competitie in het Belgische vrouwenvoetbal. Het ging op de slotdag enkel nog tussen titelverdediger Standard dat voor de classico op bezoek moest bij RSC Anderlecht en bekerhouder Lierse, dat voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen eveneens op verplaatsing moest naar KAA Gent Ladies.

Aline Zeler juicht na het vroege openingsdoelpunt in Tubeke tegen haar ex-club RSC Anderlecht! Foto - Sportpix.be/David Catry

Aline Zeler juicht na het vroege openingsdoelpunt in Tubeke tegen haar ex-club RSC Anderlecht! Foto – Sportpix.be/David Catry

Eenmaal de aftrap gegeven op beide velden bleef het niet lang spannend want al in de 2de minuut stond Standard op bezoek bij RSC Anderlecht waar enorm veel toeschouwers waren komen opdagen op voorsprong. Sarah Wijnants trapte de bal vanop rechts naar voor richting Aline Zeler, Heleen Jaques kwam er niet meer bij en de in een ver verleden nog speelster van vrouwelijk paars-wit trapte beheerst links naast de uitgekomen Diede Lemey binnen (0-1). RSC Anderlecht gaf zich nog niet gewonnen maar tot scoren kwam het niet. Het verzamelde wel hoekschoppen en Noémie Gelders had de pech dat twee van haar pogingen tegen de lat gingen. Op iets minder dan een kwartier voor tijd lanceerde Davinia Vanmechelen dan met buitenkant rechts Sanne Schoenmakers. Heleen Jaques kon niet meer bij de bal en de Nederlandse doelpuntenmaker van de vrouwelijke Rouches trapte met rechts de eindstand op het bord (0-2) want 6 minuten voor tijd hield de bezoekende doelvrouw Lisa Lichtfus nog een kopbal van de bij RSC Anderlecht afscheidnemende Pauline Crammer op aangeven van Laura Deloose uit haar doel! Standard kon juichen want het was voor de 6de keer op rij en voor de 7de keer in 8 seizoenen Belgisch landskampioen! Alleen moest dat gebeuren zonder trofee want die ontbrak net zoals een delegatie van de KBVB om deze uit te reiken of minstens te feliciteren! In de andere wedstrijd op deze slotdag won KAA Gent Ladies nog thuis tegen bekerhouder Lierse met 1-0. Marie Minnaert zorgde met een lob met links in een boogje over Justien Odeurs voor het winnende en haar eerste doelpunt in de play-offs!

Belofte Marie Minnaert sloot het seizoen bij KAA Gent Ladies af met een overwinning en haar eerste goal in de play-offs van de Super League! Foto - Sportpix.be/David Catry

Belofte Marie Minnaert sloot het seizoen bij KAA Gent Ladies af met een overwinning en haar eerste goal in de play-offs van de Super League! Foto – Sportpix.be/David Catry

Super League – Play Off 1 – 6de speeldag:

RSC Anderlecht – Standard 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 2′ Aline Zeler 0-1, 76′ Sanne Schoenmakers 0-2.

KAA Gent Ladies – Lierse 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: Marie Minnaert 1-0.

De eindstand in Play-Off 1:
1. Standard 6-31 (13-4);
2. Lierse SK 6-25 (12-9);
3. RSC Anderlecht 6-21 (5-13);
4. KAA Gent Ladies 6-17 (6-10).

Standard is landskampioen en het mag in het seizoen 2016-17 België vanaf 23 augustus 2016 vertegenwoordigen in de voorrondes van de UEFA Women’s Champions League!

De topscorers in Play-Off 1:

5 goals:
Jana Coryn (Lierse);
4 goals:
Jette van Vlerken (Lierse), Sanne Schoenmakers (Standard);
3 goals:
Cécile De Gernier (Standard);
2 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Elena Dhont (KAA Gent Ladies);
1 goal:
Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Sara Yüceil (Standard), Jana Coryn (Lierse), Davinia Vanmechelen (Standard), Nicky Van den Abbeele (Lierse SK), Justine Blave (RSC Anderlecht), Charlotte Tison (Standard), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Hannelore Van Poppel (Lierse), Silke Demeyere (Lierse), Maud Coutereels (Standard), Aline Zeler (Standard), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies).
Owngoal:
Nicky Van den Abbeele (Lierse SK voor Standard).

Jana Coryn, de eerste topschutter van de Super League! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Jana Coryn, de eerste topschutter van de Super League! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

PS: Jana Coryn van Lierse is de overall topscorer met 19 goals voor Sanne Schoenmakers van Standard met 18 goals en Aline Zeler van Standard met 15 doelpunten!


Bekijk nog eens de video van de titelwedstrijd tussen RSC Anderlecht en Standard:

Vrouwenteam.be


In Play-Off 2
was DVC Eva’s Tienen al eindwinnaar nadat het een 15 op 15 had neergezet. Thuis tegen KSK Heist ging het echter voor het eerst in deze play-offs onderuit ondanks het feit dat al vroeg via Maren Sempels op voorsprong kwam (1-0). Maar KSK Heist zorgde via Charlotte Van Bavel eerst voor de gelijkmaker (1-1) terwijl Hanne Van De Goor de bezoekers nog voor de rust op voorsprong bracht (1-2). In het eerste kwartier van de tweede helft vielen vervolgens nog 4 doelpunten waarvan 3 voor KSK Heist. Karen Meeus zorgde voor de 1-3 en dan volgde nog een dubbel binnen de 4 minuten van doelvrouw Lynn Senaeve die dit keer als veldspeelster mocht opdraven (1-4 en 2-5). Tussenin scoorde ook Charlotte Cranshoff nog voor de thuisploeg (2-4). In het andere duel op de slotdag was er winst voor Ladies Genk dat al vroeg op voorsprong kwam via Kelly Paulus (0-1) maar tien minuten voor tijd leek OH Leuven zichzelf van een punt te verzekeren met de gelijkmaker van Veerle Van Der Motte (1-1). Sofie Van Houtven, net als Lynn Senaeve ook al een ex-doelvrouw van de Belgian Red Flames die als veldspeelster in actie kwam, zette 2 minuten voor tijd de bezoekers opnieuw op voorsprong (1-2) waarna Riete Loos voor de eindcijfers en het allerlaatste doelpunt in de play-offs van het seizoen 2015-16 zorgde (1-3).

Lynn Senaeve, bal aan de voet tijdens een opwarming met de Belgian Red Flames! Op de slotdag van Play-Off 2 scoorde ze 2 keer als veldspeelster voor KSK Heist! Foto - Sportpix.be/David Catry

Lynn Senaeve, bal aan de voet tijdens een opwarming met de Belgian Red Flames! Op de slotdag van Play-Off 2 scoorde ze 2 keer als veldspeelster voor KSK Heist! Foto – Sportpix.be/David Catry

Super League – Play Off 2 – 6de speeldag:

DVC Eva’s Tienen – KSK Heist 2-5 (rust: 1-2);

Doelpunten: 14′ Maren Sempels 1-0, 19′ Charlotte Van Bavel 1-1, 30′ Hanne Van De Goor 1-2, 54′ Karen Meeus 1-3, 56′ Lynn Senaeve 1-4, 57′ Charlotte Cranshoff 2-4, 60′ Lynn Senaeve 2-5.

OH Leuven – Ladies Genk 1-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 6′ Kelly Paulus 0-1, 80′ Veerle Van Der Motte 1-1, 88′ Sofie Van Houtven 1-2, 90′ Riete Loos 1-3.

De eindstand in Play-Off 2:

1. DVC Eva’s Tienen 6-21 (17-9);
2. Ladies Genk 6-16 (9-9);
3. KSK Heist 6-16 (10-5);
4. OH Leuven 6-3 (3-16).

Aangezien er geen licentieaanvraag was van een eersteklasser voor de Super League van volgend seizoen blijven alle clubs uit play-off 2 ook OH Leuven, dat laatste eindigde, volgend seizoen op het hoogste niveau voetballen!

Riete Loos scoorde het allerlaatste doelpunt in de play-offs van de Super League 2015-16! Ladies Genk won dan ook op bezoek bij OH Leuven! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Riete Loos scoorde het allerlaatste doelpunt in de play-offs van de Super League 2015-16! Ladies Genk won dan ook op bezoek bij OH Leuven! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

De topscorers:

5 goals:
Hanne Merkelbach (Ladies Genk), Charlotte Cranshoff (DVC Eva’s Tienen);
4 goals:
Chiara Wielockx (DVC Eva’s Tienen);
2 goals:
Lorène Martin (DVC Eva’s Tienen), Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen), Stéphanie Suenens (KSK Heist), Karen Meeus (KSK Heist), Lynn Senaeve (KSK Heist), Kelly Paulus (Ladies Genk);
1 goal:
Matilde Drumont (OH Leuven), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen), Kirsten Raemdonck (OH Leuven), Evelyn De Haes (KSK Heist), Frea De Keyser (DVC Eva’s Tienen), Tess Voet (KSK Heist), Ellen Charlier (DVC Eva’s Tienen), Maren Sempels (DVC Eva’s Tienen), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Hanne Van De Goor (KSK Heist), Veerle Van Der Motte (OH Leuven), Sofie Van Houtven (Ladies Genk), Riete Loos (Ladies Genk).
Owngoal:
Tess Voet (KSK Heist voor DVC Eva’s Tienen).

Lees meer over OH Leuven – Ladies Genk:

Website OH Leuven

Share