Share

DE UEFA heeft op dinsdag 4 mei 2021 de Duitse scheidsrechter Riem Hussein aangewezen om de finale van de UEFA Women’s Champions League 2021 tussen het Engelse  Chelsea en het Spaanse FC Barcelona in goede banen te leiden.

Riem Hussein aarzelt zelden om de gele kaart te trekken! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Paul Dijkmans

Riem Hussein is 40 jaar oud en ze is internationaal scheidsrechter sinds 2009. Ze was eerder aanwezig op het EK 2017 in Nederland en op het WK 2019 in Frankrijk waar ze 3 wedstrijden leidde waaronder de achste finale tussen Noorwegen en Australië in Nice. Bij de finale van de UEFA Women’s Champions League 2017 in Cardiff tussen Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain was ze de vierde ref toen Bibiana Steinhaus de scheidsrechter was. Als assistenten krijgt ze haar langenote Katrin Rafalski en Sara Telek uit Oostenrijk. De Hongaarse Katalin Kulcsár is de vierde ref!

Op donderdag 1 juni 2017 was Bibiana Steinhaus in Cardiff bij het duel tussen Olympique Lyonnais en PSG de laatste Duitse scheidsrechter bij een finale in de UEFA Women’s Champions League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zowel Chelsea als FC Barcelona kunnen geschiedenis schrijven en voor het eerst de UEFA Women’s Champions League winnen! De finale van de UEFA Women’s Champions League 2021 zal op zondag 16 mei 2021 om 21 uur plaatsvinden in het Gamla Ullevi Stadion in het Zweedse Göteborg.

Dit is het volledige scheidsrechtersteam dat in Göteborg in actie komt om de finale van de UEFA Women’s Champions League 2021 te leiden:

Scheidsrechter: Riem Hussein (Duitsland);

Assistent-scheidsrechters: Katrin Rafalski (Duitsland), Sara Telek (Oostenrijk);

Vierde ref: Katalin Kulcsár (Hongarije);

VAR: Bastian Dankert (Duitsland);

Assistent VAR: Christian Dingert (Duitsland);

Reserve Assistent-Scheidsrechter: Julia Magnusson (Zweden).

Lees ook nog via:

UEFA.com

Lees meer over de halve finales via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share