Share

Tine De Caigny van Lierse zal vanwege een blessure niet spelen voor de Belgian Red Flames in de EK-kwalificatieinterland op vrijdag 3 juni 2016 in Tartu tegen Estland. Ze wordt in de selektie van 21 vervangen door Silke Demeyere. Dat kwamen we te weten via een tweet die bondscoach Ives Serneels op deze maandagnamiddag 30 mei 2016 de wereld instuurde.

Silke Demeyere gaat vanaf dinsdag 31 mei 2016 mee met de Belgian Red Flames richting Estland! Foto - Sportpix.be/David Catry

Silke Demeyere gaat vanaf dinsdag 31 mei 2016 mee met de Belgian Red Flames richting Estland! Foto – Sportpix.be/David Catry

Tine De Caigny speelde in deze EK-kwalificatiecampagne al 4 duels en ze scoorde 2 doelpunten allebei tegen Estland in de heenwedstrijd op dinsdag 12 april 2016 op Den Dreef in Leuven. Ze zal dus haar 18de interland pas ten vroegste volgend seizoen kunnen spelen. Silke Demeyere, die net als Tine De Caigny vorig seizoen de overstap maakte van Club Brugge naar Lierse en dit jaar voor het eerst de Belgische beker won, kan in Estland haar 5de interland achter haar naam schrijven!

Bekijk nog eens de doelpunten van België tegen Estland in Leuven met dank aan de KBVB:

De Belgian Red Flames vertrekken overigens bijzonder vroeg naar Estland. Ze vliegen (nog niet met hun eigen vliegtuig zoals de Rode Duivels die naar het EK 2016 in Frankrijk gaan) al op dinsdag 31 mei 2016 richting Tallinn om vervolgens met de bus naar Tartu te reizen waar de laatste officiële wedstrijd van het seizoen op vrijdag 3 juni 2016 op het programma staat. Op zondag 5 juni 2016 sluit het seizoen af in Oostende met de verkiezing van Sparkle 2016 waar de opvolgster van Tessa Wullaert gekozen wordt!

Lees meer over het vliegtuig van de Rode Duivels voor het EK 2016 in Frankrijk:
Sporza.be / Brussels Airlines

Lees nog meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over Sparkle 2016:
Vrouwenteam.be

Share