Share

Net als in de finale van de UEFA Women’s Champions League waar Tessa Wullaert voor de assist van de gelijkmaker van VfL Wolfsburg tegen Olympique Lyonnais zorgde was het ook in de UEFA Champions League finale in het immense San Siro, dat met 71.942 toeschouwers gevuld was, wachten op Belgische inbreng vooraleer de wedstrijd openbloeide.

De fans van Atlético Madrid ook massaal aanwezig in San Siro voor de finale van de UEFA Champions League 2016! Foto - Sportpix.be/David Catry

De fans van Atlético Madrid ook massaal aanwezig in San Siro voor de finale van de UEFA Champions League 2016! Foto – Sportpix.be/David Catry

Rode Duivel Yannick Carrasco mocht tijdens de rust invallen voor de Argentijnse middenvelder Augusto Fernandez en het gaf Atlético Madrid meteen iets meer schwung in de tweede eindstrijd op het hoogste Europese niveau sinds 2014 tegen stadsgenoot Real Madrid. Yannick Ferreira Carrasco zou zelfs beter doen dan verhoopt want hij scoorde meer dan tien minuten voor tijd op aangeven van Juanfran gevolgd door de spurt naar en de innige omhelzing en kus met zijn vriendin Noémie Happart die aan de zijlijn van het veld op de tribunes stond toe te kijken (1-1, 79ste minuut).

Het doelpunt van Yannick Carrasco in de finale van de UEFA Champions League 2016! Foto - (c) AP Photo/Andrew Medichini

Het doelpunt van Yannick Carrasco in de finale van de UEFA Champions League 2016! Foto – (c) AP Photo/Andrew Medichini

Maar ook de eerste Belg die scoorde in een finale van de UEFA Champions League zou net als Tessa Wullaert twee dagen eerder in Reggio Emilia de trofee niet mee naar huis mogen nemen want Atlético Madrid faalde na de verlengingen in de strafschoppenepiloog toen Juanfran bij een stand van 4-3 tegen de paal trapte waarna Cristiano Ronaldo door de beslissende elfmeter te scoren eens te meer alle aandacht naar zich toe haalde (5-3 na strafschoppen).

De beker met de grote oren werd voor de 11de keer gewonnen door Real Madrid! Foto - Sportpix.be/David Catry

De beker met de grote oren werd voor de 11de keer gewonnen door Real Madrid! Foto – Sportpix.be/David Catry

Vergeten was toen al de buitenspelgoal van captain Sergio Ramos op het kwartier na een vrije trap van de Duitse Toni Kroos die doorgekopt werd door Gareth Bale en ook de gemiste strafschop tegen de onderkant van de lat van Antoine Griezmann vlak na de rust na een fout van Pepe op Fernando Torres (48ste minuut). Atlético Madrid verloor als 1ste club voor de 3de keer de finale van de beker met de grote oren. Real Madrid pakte onder leiding van ex-speler en ex-assistent-trainer Zinédine Zidane (in 2014 van Carlo Ancelotti toen de Koninklijke in Lissabon ook al tegen ‘Los Colchoneros’ won met 4-1 na verlengingen) zijn 11de Europacup-I ooit. Niemand doet beter!

Finale UEFA Champions League 2016 – Zaterdag 28 mei 2016 – San Siro, Milaan;
Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 nv (5-3 na strafschoppen);
Doelpunten: 15′ Sergio Ramos 1-0, 79′ Yannick Carrasco 1-1.
Strafschoppen: Lucas Vázquez 1-0, Antoine Griezmann 1-1, Marcelo 2-1, Gabi 2-2, Gareth Bale 3-2, Saúl Ñíguez 3-3, Sergio Ramos 4-3, Juanfran tegen de paal, Cristiano Ronaldo 5-3.
Scheidsrechter: Mark Clattenburg (Engeland).

Bekijk de hoogtepunten van de finale van de UEFA Champions League met dank aan UEFA.com:

PS: Zinédine Zidane, die pas sinds maandag 4 januari 2016 hoofdtrainer is van Real Madrid als opvolger van Rafael Benitez, won na Helenio Herrera als 2de Fransman de UEFA Champions League en hij is ook de 7de die erin slaagde om de beker als speler en als trainer te veroveren in navolging van Miguel Munoz, Johan Cruyff, Giovanni Trapattoni, Frank Rijkard, Carlo Ancelotti en Pep Guardiola.

Lees nog meer over de finale van de UEFA Champions League:
Website UEFA – UEFA Champions League

Lees nog meer over de finale van de UEFA Women’s Champions League:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Share