Share

Louisa Nécib, de voetbalster voor wie vele fans naar het stadion trekken, nam vorige week donderdag 26 mei 2016 met winst in de finale van de UEFA Women’s Champions League afscheid van Olympique Lyonnais. De 29-jarige Franse international treedt op vrijdag 3 juni 2016 in het huwelijk met een voetballer namelijk Liassine Cadamuro-Bentaïba, geboren op 5 maart 1988 in Toulouse en tegenwoordig in Zwitserland voetballend voor Servette Genève.

De toekomstige echtgenoot van Louisa Nécib maakte deel uit van de Algerijnse nationale ploeg die tijdens het WK 2014 in Brazilië tegen België uitkwam. Hij bleef evenwel tijdens het duel tegen de Rode Duivels in het Estadio Mineirão van Belo Horizonte op dinsdag 17 juni 2014 onder leiding van bondscoach Vahid Halilhodzic op de bank. België won die eerste wedstrijd op het WK met 2-1 dankzij goals van Marouane Fellaini (1-1, 70ste minuut) en Dries Mertens (2-1, 80ste minuut) nadat Sofiane Feghouli na 25 minuten vanop de stip Algerije op voorsprong had getrapt (0-1). Cadamuro, die nog titularis was op weg naar het WK in Brazilië, speelde uiteindelijk geen minuut voor Algerije in Brazilië. Hij kreeg wel een gele kaart in de derde groepswedstrijd tegen Rusland toen hij vanop de bank met het wegtrappen van een bal probeerde tijd te winnen voor Algerije dat in de achtste finales verloor tegen de latere wereldkampioen Duitsland!

Louisa Nécib nam dus afscheid bij Olympique Lyonnais maar ze speelt volgens de laatste berichten wellicht wel nog met Frankrijk op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Daarna zou ze haar carrière afsluiten.

Lees over België – Algerije op het WK 2014:
Sporza.be

Lees over de gele kaart tijdens Algerije – Rusland:
Sporza.be

Luister naar Louisa Nécib na haar laatste wedstrijd voor Lyon in Reggio Emilia tegen VfL Wolfsburg:

Lees nog meer over Vfl Wolfsburg – Lyon:
Vrouwenteam.be

Share