Share

Verrassend nieuws bij Club YLA waar Leo Van der Elst besliste om zijn functie als hoofdtrainer van het vrouwenteam in te ruilen voor een nieuwe job. Hij wordt in de toekomst de marketing- en recruitmentmanager van Club YLA.

Clublegende en ex-Rode Duivel Leo Van der Elst ging in 2017 aan de slag bij het vrouwenteam van blauw-zwart eerst als assistent van Ingrid Derycke, later als hoofdtrainer. Met het vrouwenteam promoveerde hij als tweede in de eerste klasse in 2019 naar het hoogste niveau. Dat was geen makkelijke stap want het was met een team waarvan de meeste speelsters mee omhoog kwamen uit de tweede klasse flink aanpassen aan de eisen van de elite in het Belgische vrouwenvoetbal. In het eerste jaar in de Super League eindigde Club Brugge in het door de uitbraak van corona stopgezette seizoen vijfde, dit seizoen haalde Club YLA in de tot 10 teams uitgebreide Women’s Scooore Super League play-off 1 en ook nu werd het uiteindelijk vijfde. 

Leo Van Der Elst kan lachen en tevreden zijn na het 2-2-gelijkspel in play-off 1 thuis tegen de toekomstige landskampioen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Aangezien Leo Van der Elst vanaf het komende seizoen een nieuwe functie opneemt binnen Club YLA gaat blauw-zwart nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Hij of zij zal in elk geval heel ambitieus moeten zijn om beter te kunnen doen dan Leo Van der Elst, die altijd vol passie en fanatisme aan de zijlijn stond.

Deze redactie wenst Leo Van der Elst veel succes in zijn nieuwe rol bij Club YLA.

U kan meer lezen hierover via:

Website Club Brugge

en via:

Website Club Brugge

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share