Share

Op vrijdagavond 4 juni 2021 werd in de Franse hoofdstad Parijs geschiedenis geschreven. Paris Saint-Germain veroverde in het Stade Jean- Bouin, vlakbij het Parc des Princes, voor het eerst de landstitel in het Franse vrouwenvoetbal en het maakte zo een einde aan de recordreeks van Olympique Lyonnais.

Nadat Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain op zondag 30 mei 2021 in het Groupama Stadion van Lyon 0-0 gelijk speelden op de 21ste speeldag van de Franse competitie, de D1 Arkema, bestond er nog weinig twijfel over de uitkomst van de laatste speeldag. Paris Saint-Germain ontving immers Dijon, een team waartegen het in de heenronde met 0-3 had gewonnen. Lyon, dat zelf Fleury ontving, moest hopen op een misstap van PSG.

Bekijk hoe de fans van PSG speelsters en coach verwelkomen voor de match dankzij Paris videostars:

Nog voor ze het stadion betraden werden de speelsters van PSG en hun coach Olivier Echouafni door een pak fans verwelkomd en aangemoedigd. Na een korte studieronde mocht de Duitse international Sara Däbritz de thuisploeg na 8 minuten al vanop de strafschopstip op voorsprong trappen nadat een voorzet van Nadia Nadim vanop links tegen de arm van Elodie Nakkach belandde. Kort voor de rust trof de Zwitserse Ramona Bachmann tweemaal de paal (43ste en 44ste minuut) en kort na de rust hield de Chileense doelvrouw Christiane Endler haar netten schoon na een hoekschop van Léa Declercq en een kopbal van dichtbij van captain Ophélie Cuynet. Het sluitstuk van PSG sloeg vervolgens de bal weg voor de Nigeriaanse Desire Oparanozie gevaarlijk kon zijn. Even over het uur volgde beslissing toen de Spaanse captain Irene Paredes een hoekschop van Sandy Baltimore tegen de netten kopte (2-0, 61ste minuut). De ingevallen Canadese Jordyn Huitema kopte in de slotfase van de wedstrijd de derde goal tegen de netten na een voorzet van opnieuw Sandy Baltimore (3-0, 90ste minuut). Na twee minuten toegevoegde tijd mocht PSG juichen. Met 62 punten uit 22 duels, eentje meer dan Olympique Lyonnais had het geschiedenis geschreven! PSG was voor de eerste keer ooit met het vrouwenteam landskampioen in Frankrijk!

Bekijk de video met de doelpunten van PSG met dank aan FFF / Arkema / Canal +:

Olympique Lyonnais, met Janice Cayman in de basis op de rechtsachter, won onder leiding van Sonia Bompastor thuis nog wel met 8-0 tegen Fleury maar die overwinning was enkel goed om het kleine verschil in de titelstrijd nog eens te benadrukken. De doelpunten kwamen van Amel Majri (1-0, 15de minuut), Melvine Malard (2-0, 26ste minuut), Nikita Parris (3-0, 32ste en 4-0, 54ste minuut), Wendie Renard (5-0, 65ste minuut), Eugénie Le Sommer (6-0, 81ste minuut), Jody Taylor (7-0, 84ste minuut) en Kadeisha Buchanan (8-0, 90ste + 2′ minuut). Onder het toeziend oog van voorzitter Jean-Michel Aulas nam Saki Kumagai afscheid van Lyon (de Japanse speelt volgend seizoen bij Bayern München) terwijl ook Sarah Bouhaddi, Dzsenifer Marozsan en Eugénie Le Sommer tijdelijk naar het Amerikaanse OL Reign verkassen.

Bekijk de samenvatting van Lyon – Fleury met dank aan OL TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share