Share

De Belgian Red Flames hebben op donderdagavond 10 juni 2021 hun vriendschappelijk duel tegen Spanje in Alcorcón, iets ten zuiden van Madrid, in een onuitgegeven opstelling verloren met 3-0. Janice Cayman was op de dag dat ze alleen recordinternational werd de captain van het team van bondscoach Ives Serneels.

Foto – (c) RBFA / Belgian Red Flames

Doordat enkele speelsters van RSC Anderlecht nog herstellen van corona (Gouden Schoen Tine De Caigny, Tessa Wullaert, Justien Odeurs en Laura Deloose) en er anderen voor lange tijd geblesseerd zijn (Kassie Missipo, Ella Van Kerkhoven) kwamen de Belgian Red Flames in een onuitgegeven opstellling aan de aftrap tegen Spanje. Bondscoach Ives Serneels zette Nicky Evrard in doel met voor haar van rechts naar links Jody Vangheluwe, Amber Tysiak, Laura De Neve en Isabelle Iliano. Het middenveld was versterkt met Janice Cayman, Lenie Onzia, Marie Minnaert, Feli Delacauw en Chloé Vande Velde terwijl Hannah Eurlings eigenlijk alleen in de spits stond.

Spanje zorgde voor het eerste gevaar toen Mariona Caldentey de bal terugspeelde richting Aitana Bonmati en haar schot door Nicky Evrard gepareerd werd. Korte tijd later trapte Laura De Neve een vrije trap nipt over het doel (9de minuut). België had daarna bijna succes toen Chloé Vande Velde captain en kersvers recordinternational Janice Cayman bediende maar haar schot met rechts sprong via de paal terug het veld in (11de minuut). Na de drankpauze ging Spanje nadrukkelijker op de Belgische helft voetballen en het zag eerst nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Kort voor de rust had het dan toch succes toen Mariona Caldentey van FC Barcelona vanuit een scherpe hoek voor het openingsdoelpunt zorgde (1-0, 42ste minuut).

Janice Cayman speelde haar 112de interland waardoor ze nu alleen recordinternational is bij de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het begin van de tweede helft verdubbelde Spanje de score. Na een handspel van Janice Cayman floot de Nederlandse scheidsrechter Shona Shukrula voor penalty. Het was Alexia Putellas, de balvirtuose van FC Barcelona, die met links de Belgische doelvrouw Nicky Evrard geen kans gaf (2-0, 48ste minuut). Spanje domineerde nog iets meer dan voor de rust, toch stuurde Chloé Vande Velde even Hannah Eurlings de diepte in maar het schot van de speelster van OHL Women ging in de handen van doelvrouw Lola Gallardo. Ruim een kwartier voor tijd zou het nog 3-0 worden na alweer een goal van een speelster van Barça. Aitana Bonmati was in de UWCL-finale tegen Chelsea vorige maand de ‘woman of the match’. Tegen de Belgian Red Flames zette ze met een knappe draaibal van net buiten de zestien de eindstand op het bord (3-0, 74ste minuut). Nicky Evrard, die veel werk had, hield ook nog de ingevallen Nerea Eizaguirre van een goal. In de slotfase en de vijf minuten toegevoegde tijd mochten nog 3 speelsters hun eerste speelminuten maken bij de Belgian Red Flames. Het waren Constance Brackman, Jill Janssens en Zenia Mertens.

Bekijk een samenvatting van Spanje – België dankzij SeFutbol:

***DIGEST:

Vriendschappelijke wedstrijd – Donderdag 10 juni 2021 – Koning Boudewijnstadion, :

Spanje – België 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 42′ Mariona Caldentey 1-0, 48′ Alexia Putellas 2-0 op strafschop, 74′ Aitana Bonmati 3-0.

Foto – (c) RFEF

Spanje speelde met: Lola Gallardo; Andrea Pereira (59′ Ona Batlle), Irene Paredes (76′ Ivana Andrés), María León; Marta Cardona (81′ Amaiur Sarriegi, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Alexia Putellas; Mariona Caldentey (76′ Leila Ouahabi), Esther González (59′ Alba Redondo), Olga Carmona (76′ Nerea Eizaguirre).

Kwamen niet in actie: Laia Aleixandri Lopez, Athenea Del Castillo Beivide, Rosa Marquez Baena, Maite Oroz Areta, Maria Isabel Rodriguez Rivero, Claudia Pina Medina.

Bondscoach: Jorge Vilda.

De Belgian Red Flames speelden op bezoek bij Spanje volledig in het wit! Foto – (c) @twitter.com/Be/RedFlames

België speelde met: Nicky Evrard; Jody Vangheluwe, Amber Tysiak, Laura De Neve (78′ Silke Vanwynsberghe), Isabelle Iliano (88′ Constance Brackman); Janice Cayman, Lenie Onzia (88′ Jill Janssens), Marie Minnaert (78′ Davinia Vanmechelen), Féli Delacauw, Chloe Velde (88′ Zenia Mertens); Hannah Eurlings.

Bondscoach: Ives Serneels.

Kwamen niet in actie: Diede Lemey, Lisa Lichtfus, Marie Detruyer, Lyndsey Van Belle, Jassina Blom, Aster Janssens.

Gele kaart: 64′ Olga Carmona (Spanje);

Scheidsrechter: Shona Shukrula (Nederland).

Toeschouwers: 500.

Lees nog meer via:

Website RFEF / SeFutbol

En via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share