Share

Aan het einde van hun voetbalseizoen spelen de Belgian Red Flames nog twee oefeninterlands te beginnen op donderdag 10 juni 2021 in het Estadio Municipal de Santo Domingo in Alcorcón tegen Spanje en op zaterdag 12 juni 2021 in Wiltz tegen Luxemburg. Alle aandacht is evenwel nu al gericht op het EK 2021 bij de mannen waardoor de Belgian Red Flames in Vlaanderen alweer in de vergeethoek terechtkwamen.

Foto – (c) RBFA / KBVB / Belgian Red Flames

De wedstrijd van donderdagavond 10 juni 2021 op het veld van Agrupación Deportiva Alcorcón, de club waarvan Roland Duchâtelet van januari 2014 tot en met juni 2019 hoofdaandeelhouder was, zal immers niet op een Vlaamse zender te zien zijn. Voor dit duel kan U wel terecht op Club RTL. Voor het oefenduel in en tegen Luxemburg is er door het overaanbod aan EK-voetbal voorlopig geen enkele televisieuitzending gepland.

Foto – (c) RFEF

Dit is de selectie van 25 speelsters van bondscoach Jorge Vilda voor het duel Spanje-België waaronder enkele winnaressen van de UWCL:

Doelvrouwen: Sandra Panos (FC Barcelona), Lola Gallardo (Olympique Lyonnais), Misa Rodriguez (Real Madrid);

Verdedigers: Marie Leon (FC Barcelona), Irene Paredes (Paris Saint-Germain), Andrea Pereira (FC Barcelona), Ivana Andres (Real Madrid), Laia Aleixandri (Real Madrid), Onna Battle (Manchester United), Leila Ouahabi (FC Barcelona), Olga Carmona (Real Madrid);

Middenvelders: Patri Guijarro (FC Barcelona), Maite Oroz (Real Madrid), Anna Torroda (Valencia), Alexia Putellas (FC Barcelona), Nerea Eizagirre (Real Sociedad), Aitana Bonmati (FC Barcelona), Rosa Marquez (Real Betis);

Alexia Putellas van FC Barcelona die recent een boek ‘“Alexia Superfutbolista” uitbracht! Foto – (c) Alexia Putellas

Aanvallers: Claudia Pina (Sevilla), Esther Gonzalez (Levante), Athenea Del Castillo (Deportivo Abanca), Marta Cardona (Real Madrid), Alba Redondo (Levante), Mariona Caldentey (FC Barcelona), Amaiur Sarriegi (Real Sociedad).

Janice Cayman wordt in Alcorcon meer dan waarschijnlijk de speelster met de meeste interlands bij de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nog meegeven dat Janice Cayman van Olympique Lyonnais tijdens dit duel in Spanje als ze speelt alleen recordinternational kan worden. Voorlopig deelt ze die eer nog met Aline Zeler. Beiden staan volgens de gegevens van de KBVB op 111 interlands.

Voor nog meer over de Belgian Red Flames ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share