Share

Op vrijdag 11 juni 2021 ging in het Stadio Olimpico van Rome met een jaar vertraging het EK Voetbal 2020 bij de mannen van start. Naast de openingsceremonie stond ook de eerste wedstrijd op het programma tussen Italië en Turkije. De bestemming is voor alle 24 deelnemers Wembley waar op zondag 11 juli 2021 de finale gespeeld wordt.

Foto – (c) UEFA.com

Het Olympisch Stadion in de Italiaanse hoofdstad was voor een kwart gevuld toen de openingsceremonie begon met veel vuurwerk, iconen Alessandro Nesta (ex-Lazio) en Francesco Totti (ex-AS Roma) en een ontroerend optreden van de Italiaanse operazanger Andrea Bocelli. Daarna volgde nog een virtuele show van de Nederlandse DJ Martin Garrix met oude gloriën Bono en The Edge van U2 die de Eurosong ‘We are the people’ op alle televisieschermen wereldwijd lieten weerklinken.

De Rode Duivels in hun Football Center Base Camp in Tubeke voor de start van het EK 2020! Foto – (c) RBFA / KBVB

Italië opende sterk onder leiding van bondscoach Roberto Mancini met een 3-0-overwinning tegen een zwak Turkije. Op zaterdag 12 juni 2021 is het de beurt aan België als het ‘s avonds om 21 uur in Sint-Petersburg Rusland partij geeft. De weg naar de finale in Londen gaat vervolgens in de groepsfase via Kopenhagen (tegen Denemarken) en opnieuw Sint-Petersburg (tegen Finland). Als de Rode Duivels de groep winnen vliegen en spelen ze in Sevilla en/of München. Zijn de Belgen tweede dan reizen ze naar en voetballen ze in Amsterdam en/of Baku om de halve finales in Londen te bereiken. U ziet het dit keer leiden niet alle wegen naar Rome. The Final Destination is Wembley waar op zondag 31 juli 2022 de finale van UEFA Women’s Euro 2021 – wie weet met de Belgian Red Flames – zal gespeeld worden!

U kan het EK 2020 bij de mannen volgen via:

UEFA – Euro 2020

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share