Share

Nog voor de Rode Duivels op zaterdag 12 juni 2021 in Sint-Petersburg aan hun EK 2020 begonnen tegen Rusland oefenden de Belgian Red Flames net voor ze op vakantie vertrokken in Wiltz tegen Luxemburg.

Er was opnieuw publiek aanwezig bij een interland van de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / SPP / David Catry

Het team van bondscoach Ives Serneels haalde het met het kleinste verschil dankzij een vroeg en ook mooi doelpunt nadat Auke Swevers eerst een Luxemburgse aanval onderschepte. Daarna begon de opbouw vanuit de eigen verdediging. De bal ging via Lyndsey Van Belle, captain Silke Vanwynsberghe en Auke Swevers naar Constance Brackman op rechts. De speelster van Standard rukte vervolgens vanop de eigen flank op naar het hart van de verdediging van de thuisploeg en stuurde dan met haar linkervoet Marie Detruyer de diepte in op rechts. De voorzet van het talent van OHL Women werd door Jassina Blom aan de eerste paal met de linkervoet in de verste hoek getikt  (0-1, 9de minuut). Dit soort doelpunten straalt klasse uit. Zelfs Roberto Martinez zal tekenen om er zo eentje te maken met de Rode Duivels tijdens het net begonnen EK!

Jassina Blom bedankt na haar goal Marie Detruyer (2) die de voorzet gaf! Foto – (c) Sportpix.be / SPP / David Catry

Het moet ook gezegd worden dat België met veel grotere cijfers had kunnen winnen in Wiltz maar de Belgian Red Flames, met Diede Lemey (Sassuolo) nog eens als sluitstuk, misten efficiëntie in de afwerking. Schoten, kopballen, pogingen, kansen ze gingen ofwel over of naast het doel en bij Luxemburg stond er met Lucie Schlimé ook nog wel een goeie keeper in de goal.

Lucie Schlime, de doelvrouw van Luxemburg, gooit zich op de bal voor Jassina Blom gevaarlijk kan zijn. Centrale verdediger Betty Noel (2) kijkt toe! Foto – (c) Sportpix.be / SPP / Sevil Oktem

Janice Cayman, nog captain in Spanje, begon dit keer op de bank maar in de tweede helft mocht ze dan toch nog een extra interland toevoegen aan haar kersverse record.

Recordinternational Janice Cayman mocht in de tweede helft invallen op bezoek bij Luxemburg! Foto – (c) Sportpix.be / SPP / Sevil Oktem

Dit was overigens een wedstrijd waar eens vrijuit kon geoefend worden met veel speelsters die voor de toekomst beschikbaar zijn voor het internationale voetbal. We noteerden uiteindelijk met Lindsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Auke Swevers (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women) en Aster Janssens (Standard) maar liefst vier debutanten aan de aftrap en in de tweede helft mochten ook Fran Meersman (KAA Gent Ladies), Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies), Estée Cattoor (OHL Women) en Luna Vanzeir (OHL Women) hun eerste speelminuten als Belgian Red Flame achter hun naam schrijven.

Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) aan de bal bij haar debuut voor de Belgian Red Flames. Laura Miller, de aanvoerster van Luxemburg, gaat in de achtervolging! Foto – (c) Sportpix.be / SPP / David Catry

De volgende afspraak voor de Belgian Red Flames is half september 2021 als de WK-kwalificatie 2023 richting Australië en Nieuw-Zeeland begint met een uitwedstrijd in en tegen Polen.

Bekijk de fotoreportage rond Luxemburg – België via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat België later op de avond de eerste wedstrijd op het EK 2020 in Sint-Petersburg won met 3-0 tegen Rusland. Romelu Lukaku scoorde 2 keer (10de en 88ste minuut), invaller Thomas Meunier 1 keer (34ste minuut). Timothy Castagne moest met een oogkasbreuk het veld verlaten.

 

Share