Share

Een voetbalcarrière kan soms vreemde wendingen nemen. Yana Daniëls degradeerde het voorbije seizoen met Bristol City Women uit de Barclays FA Women’s Super League maar het is niet met die club dat ze een niveau lager gaat spelen maar wel met haar ex-club Liverpool!

Yana Daniels, hier met de Belgian Red Flames in Ferrara tegen Italië, begint straks aan een tweede avontuur bij Liverpool FC Women! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Yana Daniëls, 44 interlands en 7 goals voor de Belgian Red Flames, keert deze zomer toch niet terug naar België. Ze blijft ook volgend seizoen voetballen in het land dat in 2022 het EK Vrouwenvoetbal zal organiseren. In de voorbije twee seizoenen kwam de ex-speelster van OHL, STVV, Lierse SK, FC Twente en RSC Anderlecht uit voor Bristol City waar ze haar Engels avontuur begon in 2017-2018. Na één jaar maakte ze de overstap naar Liverpool maar één seizoen later was ze al terug bij Bristol City Women waarmee ze het voorbije seizoen dan enerzijds de finale van de Engelse ligabeker speelde tegen Chelsea (6-0-verlies) maar ook degradeerde uit de hoogste klasse van het Engelse vrouwenvoetbal.

Matt Beard, de nieuwe coach van Liverpool en ex-coach van Bristol City Women, met Yana Daniëls! Foto – (c) Liverpool FC Women

Op woensdag 23 juni 2021 kwam er echter een nieuwe wending in haar Engels avontuur. Nadat ze eerder al terugkeerde bij Bristol City maakt ze nu een terugkeer naar Liverpool en dat omdat Matt Beard, haar coach het voorbije seizoen bij Bristol City Women, haar voor deze nieuwe uitdaging wist te motiveren.

“Yana is in de eerste plaats een geweldige speler. Ze is een beetje anders dan de spelers die we momenteel op de voorste posities hebben. Yana kan van de lijn komen, ze is goed in de lucht, ze is een technisch zeer begaafde voetballer en ze kan goals maken en scoren. Liverpool is een unieke voetbalclub en Yana’s ervaring om hier eerder te zijn geweest en de druk te begrijpen en wat het betekent om een ​​Liverpool-voetballer te zijn, is iets waar we ook rekening mee hebben gehouden. Ze was uitstekend voor mij in Bristol en ze is ook een geweldig persoon.”

Yana Daniëls zette haar handtekening voor een overeenkomst met Liverpool tot grote tevredenheid van Matt Beard! Foto – (c) Liverpool FC Women

Yana Daniels twijfelde er zelf niet aan om na een paar jaar terug te keren naar Liverpool FC Women. Op de website van de club zei ze: “Het voelt goed om terug te zijn! Ik heb genoten van mijn tijd bij Bristol City en het was een moeilijk einde van het seizoen daar. De manier waarop Matt speelt past gewoon bij mij, ik vind het leuk en ik voel me gewoon op mijn gemak bij zijn manier van spelen. Om hier terug te komen en te proberen deze club te helpen waar die thuishoort, en de filosofie van Matt, past gewoon bij mij. Ik geloof dat hij hier iets groots kan bereiken met zijn capaciteiten als manager. Ik kijk er naar uit om alle meisjes te ontmoeten. Er zijn er nog een paar van een paar jaar geleden toen ik hier was, dus het voelt als thuis en ik ben opgewonden om de nieuwe spelers te ontmoeten.”

Yana Daniëls is de tweede aanwinst voor Liverpool FC Women, dat dus na de derde plaats in de afgelopen competitie voor het tweede seizoen op rij in het FA Women’s Championship zal uitkomen, na de komst van Iers international Leanne Kiernan van West Ham United.

Lees meer over deze transfer via:

Website Liverpool FC Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share