Share

Het vrouwenvoetbal bij Club Brugge het blijft een verhaal apart. Het voorbije seizoen liep het daar in de Women’s Scooore Super League niet altijd van een leien dakje en ook nu komt er weer een verhaal naar buiten waaruit niet meteen veel respect en professionaliteit blijkt.

Raquel Viaene aan de bal voor Club YLA op 14 november 2020 op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Eind mei 2021 publiceerde Club YLA op haar facebookaccount zelf foto’s van de speelsters die na het voorbije seizoen in de Women’s Scooore Super League afscheid namen van vrouwelijk blauw-zwart. Charlotte Laridon, Talitha De Groote en Debbie Decoene trekken samen naar SV Zulte Waregem ook in de Women’s Scooore Super League terwijl Elle Decorte en Julie Vankeirsbilck een nieuwe uitdaging vonden bij KSK Voorwaarts Zwevezele in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

Raquel Viaene zal net als Charlotte Laridon volgend seizoen niet meer bij Club YLA te zien zijn! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Plots mag nu ook Raquel Viaene, een sterkhouder in de verdediging na 8 jaar trouwe dienst, andere oorden gaan opzoeken. Zoiets kan gebeuren maar de manier waarop het gebeurde is beneden alle peil.

Op het afscheidsfeestje eind mei 2021 wist Raquel helemaal van niets. Ze maakte zelfs nog cadeautjes om mee te geven aan de vertrekkende ploeggenoten. Twee dagen later kreeg ze te horen dat ze zelf niet meer nodig was bij Club YLA. Leo Van der Elst, die niet langer de coach is volgend seizoen maar zich wel gaat bezighouden met de marketing en de aanwervingen bij vrouwelijk blauw-zwart, gaf mee dat de wegen tussen haar en Club YLA scheiden.

Raquel Viaene is een betrtouwbare pion in de verdediging die nu dus op zoek moet naar een nieuwe club. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Raquel Viaene zal dus in het seizoen 2021-22 bij een andere club moeten gaan voetballen. Wie nog op zoek is naar een goeie verdediger waar je op elk moment kan op rekenen en die zich altijd voluit geeft op het veld zal wellicht niet lang aarzelen om contact op te nemen.

Bekijk nog eens deze mooie assist van Raquel Viaene bij Club YLA dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over Club YLA via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share