Albanië, tegenstander van de Belgian Red Flames in de kwalificatie op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, heeft op maandag 12 juli 2021 de eerste oefenwedstrijd thuis in Elbasan tegen Turkije verloren.

Arbenita Curraj juicht want ze lukte net de openingstreffer. Albanië staat al na 4 minuten wedstrijd op voorsprong! Foto – (c) FSHF.org

In de Elbasan Arena van Elbasan kwam het team van bondscoach Armir Grima al heel vroeg op voorsprong. Een diepe bal van Esmeralda Franja bereikte Arbenita Curraj die de Turkse doelvrouw kansloos liet (1-0, 4de minuut). De bezoekers lieten zich echter niet doen en ze kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte dankzij een kopbal van Benan Altıntaş (1-1, 38ste minuut). Halfweg de tweede helft lukte Ebru Topçu het winnende doelpunt voor Turkije vanop de strafschopstip (1-2, 68ste minuut). Op donderdag 15 juli 2021 spelen beide teams opnieuw vriendschappelijk tegen mekaar in Tirana.