Share

Op vrijdag 16 juli 2021 zijn de kalenders in het Franse vrouwenvoetbal bekend geworden. De competitie in Frankrijk begint op het hoogste niveau in het weekend van zaterdag 28 augustus 2021.

Dit PSG maakte een einde aan de titelreeks van Lyon in het seizoen 2020-21! Foto – (c) Fb PSG Féminines

Titelverdediger Paris Saint-Germain waar Didier Ollé-Nicolle de opvolger werd als hoofdtrainer van Olivier Echouafni en Frans international Kheira Hamraoui een nieuw gezicht is, mag het seizoen beginnen met een thuiswedstrijd tegen FC Fleury 91.

Kheira Hamraoui keerde terug naar Frankrijk van FC Barcelona naar PSG waar ze vroeger al eens speelde! Foto – (c) PSG Féminines

Voor Belgian Red Flame Janice Cayman opent het seizoen ook met een thuiswedstrijd tegen Stade de Reims en dat is eveneens het geval voor Lisa Lichtfus, de Belgische doelvrouw die van Standard de overstap maakte richting Frankrijk. Voor haar club Dijon Football Côte d’Or staat op de openingsdag het bezoek van Montpellier op het programma. Nog meegeven dat Lisa Lichtfus al op de derde speeldag in het weekend van zaterdag 11 september 2021 Janice Cayman in de ogen kan kijken want dan komt Lyon op bezoek bij Dijon! Lyon – PSG is dan weer geprogrammeerd op de 13de speeldag in het weekend van zaterdag 13 november 2021!

Silke Demeyere mag met haar club Lille OSC aan het seizoen beginnen met een thuiswedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Franse tweede klasse begint een week later aan de competitie. Silke Demeyere, die ook in 2021-22 bij Rijsel blijft voetballen, mag in de A-reeks op zondag 5 september 2021 beginnen met een thuiswedstrijd tegen VGA Saint-Maur. De week nadien op zondag 12 september 2021 staat voor haar al een derby op het programma op bezoek bij RC Lens waar ze ooit een knap doelpunt lukte. Vorig seizoen werd de Franse tweede klasse stopgezet net voor die derby zou plaatsvinden!

Bekijk hoe Silke Demeyere ooit scoorde voor Rijsel in het Stade Bollaert-Delelis dankzij Vrouwenteam TV:

Voor nog meer over het Franse vrouwenvoetbal kan U terecht via:

Website Franse Voetbalbond FFF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share