Share

Donderdag 5 augustus 2021 zal voor altijd een mijlpaal zijn niet alleen in de geschiedenis van de Belgische sport vanwege het winnen van tweemaal goud in één uur tijd. Op diezelfde dag werd er ook nog een beetje voetbalhistorie geschreven want Lionel Messi mag dan toch vertrekken bij FC Barcelona!

Nadat Nina Derwael (21) afgelopen zondag 1 augustus 2021 bij haar tweede Olympische deelname goud won op de brug was het aan de Red Lions om na hun Europese en wereldtitel nu ook voor het eerst Olympisch goud te winnen. Dat lukte ook na shoot-outs en opnieuw een fabelachtige redding van doelman Vincent Van Asch tegen Australiëprecies om 13u36! Minder dan een uur later was het Nafi Thiam die na de afsluitende 800 meter haar Olympische titel van 2016 op de zevenkamp verlengde! tweemaal Olympisch goud in één uur tijd.

Later op de dag kwam er dan nog verrassend nieuws vanuit Barcelona. Op de officiële mediakanalen van de club verscheen dan immers het bericht dat levende legende en zesvoudig wereldvoetballer van het jaar Lionel Messi op zijn 34ste FC Barcelona mag verlaten.

Nog meegeven dat de Verenigde Staten, de wereldkampioen in het vrouwenvoetbal in 2019, op deze dag in Kashima derde geworden is na 4-3 winst in de wedstrijd voor het brons tegen Australië. De doelpunten kwamen achtereenvolgens van Megan Rapinoe (1-0, 8ste minuut), Samantha Kerr (1-1, 17de minuut), Megan Rapinoe (2-1, 21ste minuut), Carli Lloyd (3-1, 45ste + 1′ minuut en 4-1, 51ste minuut), Caitlin Foord (4-2, 54ste minuut) en Emily Gielnik (4-3, 90ste minuut). De wedstrijd stond onder leiding van de Argentijnse Laura Fortunato.

Lees meer over de Olympische gouden medailles van België via:

Sporza.be – Nafi Thiam

en via:

Sporza.be – Nina Derwael

en via:

Sporza.be – Red Lions

Lees meer over het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona:

Website FC Barcelona

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de UEFA Conference League RSC Anderlecht bij de terugkeer in Europa met 0-3 won op bezoek bij KF Laçi in het Albanese Elbasan. KAA Gent kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen FK Rigas uit Letland!

 

Share