Share

Zowel de vrouwelijke Duitse international Anja Mittag als Rode Duivel Marouane Fellaini hebben hun steun betuigd aan de vluchtelingen in het kader van wereldvluchtelingendag op maandag 20 juni 2016.

Beide topsporters werden tijdens een interview op de website van FIFPro, de vereniging voor voetballers wereldwijd, over het waarom van hun deelname gevraagd.

Anja Mittag liet het volgende antwoord optekenen bij de vraag waarom ze besliste om haar steun te betuigen aan deze campagne. Allereerst was ik heel verrast toen ik over deze mogelijkheid te horen kreeg. Het gebeurt gewoon niet zo vaak in het leven van een vrouwelijke voetballer! Het is echt een grote stap om bij een dergelijke grote publieke campagne betrokken te zijn. Maar uiteindelijk gaat het wel om het onderwerp zelf! Voor mij persoonlijk was het geweldig om tee zien dat het niet alleen Marouane en mezelf zijn die deze campagne ondersteunen maar met de UEFA en de FIFPro, staat ook de wereld van het Europese voetbal achter dit project!

Rode Duivel Marouane Fellaini besliste om zijn steun te betuigen aan wereldvluchtelingendag omdat hij zich bewust is van de huidige situatie van vluchtelingen. Zijn eigen familie kent een achtergrond van migratie en de steun en hulp van Europa is cruciaal volgens hem. Het geeft individuen en families toegang tot levensvitale diensten zoals shelter, voedsel, gezondheidszorg en opvoeding. Wereldvluchtelingendag valt tijdens het EK 2016 dus ben ik fier om deel uit te maken van de campagne die helpt om het bewustzijn hiervan bij een breder publiek in Europa bekend te maken!

Lees nog meer over Wereldvluchtelingendag en de steun van Anja Mittag en Rode Duivel Marouane Fellaini:

Fifpro.org</a

Share