Share

Op dinsdag 17 augustus 2021 kwam LSK Kvinner, de club van Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet, met het nieuws dat zij vertrekt uit Noorwegen en haar carrière vervolgt in Engeland bij Reading!

Justine Vanhaevermaet (29) speelde na haar Belgische avonturen bij Sinaai Girls, RSC Anderlecht, Lierse SK en nog eens RSC Anderlecht in het buitenland eerst een half seizoen in Duitsland bij SC Sand. Daarna trok ze naar Noorwegen waar ze achtereenvolgens uitkwam voor Roa en LSK Kvinner. Maar na anderhalf jaar bij de Noorse topclub zal ze in het seizoen 2021-22 in Engeland voetballen in het land waar volgend jaar het EK Vrouwenvoetbal zal plaatsvinden. De naam van haar nieuwe club is Reading FC, een team dat onder leiding staat van coach Kelly Chamers en dat sinds vorig jaar alle competitiewedstrijden in het hoofdstadion van de club, het Madejski Stadium, speelt! Recent versterkte het zich ook met Deanne Rose zopas Olympisch kampioene geworden in Japan met Canada!

Reading, dat al sinds 2014 op het hoogste niveau in Engeland speelt, begint aan de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen Manchester United op vrijdagavond 3 september 2021. Dat is tevens de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Barclays FA Women’s Super League en die zal te zien zijn op Sky Sports. De week nadien op zondag 12 september 2021 volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Arsenal 

Voor meer over deze transfer ga naar:

Website LSK Kvinner

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share