Share

De voorbije dagen zag U tal van spelers die aan het werk zijn op het EK Voetbal 2016 in Frankrijk al op foto in een ijsbad verschijnen. Het origineel was met Gareth Bale van Wales, gevolgd door enkele fotoshops met Oliver Kahn, Cristiano Ronaldo, etc. Voor de volledigheid geven we U ook mee dat er in de top van het Franse vrouwenvoetbal al gewerkt wordt met cryotherapie wat letterlijk het therapeutische gebruik van koude betekent. Het duidt op een behandeling waarbij het lichaam, of een deel daarvan, in contact wordt gebracht met een product van een lagere temperatuur om het fysieke herstel na een inspanning te bevorderen.

Elodie Thomis aan de bal tijdens de finale van de UWCL 2016 in Reggio Emilia voor Olympique Lyonnais tegen VfL Wolfsburg! Foto - Sportpix.be/David Catry

Elodie Thomis aan de bal tijdens de finale van de UWCL 2016 in Reggio Emilia voor Olympique Lyonnais tegen VfL Wolfsburg! Foto – Sportpix.be/David Catry

Helemaal bovenaan kan U de foto bekijken van Frans international Elodie Thomis van UWCL-winnaar Olympique Lyonnais tijdens een recente sessie cryotherapie waardoor ze veel sneller dan zonder het ijsbad van de geleverde inspanningen kan herstellen. Nog melden dat Elodie Thomis 1 van de 28 speelsters is in de voorselectie van het Franse nationale vrouwenvoetbalteam ‘les Bleues’ voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro!

Lees meer over de finale van de UWCL 2016 via:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de loting van de voorronde van de UWCL voor het seizoen 2016-17 ga naar:
Website UEFA – UWCL

Bekijk de volledige lijst met geselecteerde speelsters van Frankrijk voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro:
Franse Voetbalbond – FFF

Share