Share

Vier dagen na het doelpunt van de kwalificatie van Radja Nainggolan in Nice tegen Zweden spelen de Rode Duivels op zondag 26 juni 2016 voor de 50ste keer onder leiding van bondscoach Marc Wilmots in Toulouse hun achtste finale tegen Hongarije.

Het scorebord bij de laatste Hongarije - België in het internationale vrouwenvoetbal. De Rode Duivels tekenen wellicht meteen voor dit resultaat! Foto - Sportpix.be/David Catry

Het scorebord bij de laatste Hongarije – België in het internationale vrouwenvoetbal. De Rode Duivels tekenen wellicht meteen voor dit resultaat! Foto – Sportpix.be/David Catry

Voor een laatste onderling duel bij de mannen moeten we teruggaan naar zaterdag 14 november 2009. Toen werd het in het Ottenstadion van Gent 3-0 dankzij goals van Marouane Fellaini (1-0, 38ste minuut), Thomas Vermaelen (2-0, 56ste minuut) en Kevin Mirallas (3-0, 61ste minuut). Gabor Kiraly, Roland Juhasz als aanvoerder en Balasz Dzsudzsak liepen er toen al bij. De enige wedstrijden met inzet tegen Hongarije noteerden we in de wedstrijd voor de 3de plaats van het EK 1972 in Luik (2-1 voor België dankzij goals van Raoul Lambert en Paul Van Himst terwijl Lajos Kü vanop de strafschopstip scoorde voor Hongarije) en de groepswedstrijd in de eerste ronde op het WK 1982 in Spanje toen België in Elche dankzij een geweldige ren van Jan Ceulemans en een gelijkmaker van Alexandre Czerniatynski de kwalificatie afdwong met een 1-1-gelijkspel na een tegengoal voor het halfuur van Jozzef Varga.

Het stadion van Haladas Szombathely, de thuishaven van doelman Gabor Kiraly, was geen onbekend terrein voor de Belgian Red Flames! Foto - Sportpix.be/David Catry

Het stadion van Haladas Szombathely, de thuishaven van doelman Gabor Kiraly, was geen onbekend terrein voor de Belgian Red Flames! Foto – Sportpix.be/David Catry

De laatste keer dat een Hongarije – België op het programma stond voor de Belgian Red Flames was in de EK-kwalificatie op weg naar Zweden 2013. De Belgian Red Flames, toen nog Rode Duivelinnen genoemd, speelden zelfs in het stadion waar de doelman met de joggingbroek Gabor Kiraly tot voor kort speelde. In het stadion van Haladas Szombathely (dat inmiddels wel met de grond werd gelijkgemaakt) won het team van bondscoach Ives Serneels op woensdag 20 juni 2012 in een verschroeiende hitte met 1-3. Lien Mermans bracht België destijds op voorsprong (0-1, 13de minuut) maar Anett Nagy maakte kort nadien gelijk (1-1, 19de minuut). Dankzij goals van Janice Cayman (1-2, 65ste minuut) en Anaëlle Wiard (1-3, 77ste minuut). Eerder had België ook al thuis gewonnen tegen Hongarije in Dessel met 2-1. De doelpunten op zaterdag 17 september 2011 kwamen van Tessa Wullaert (1-0, 43ste minuut), Zsanett Jakabfi (1-1, 81ste minuut) en AUdrey Demoustier (2-1, 85ste minuut).

Lees nog meer over België – Hongarije:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over Hongarije – België:
Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van duels van de Belgian Red Flames via:
Sportpix.be

Share