Share

Terwijl de Rode Duivels na hun knalprestatie tegen Hongarije plots nog meer gegeerd worden (Michy Batshuayi die met een goal bij zijn eerste baltoets plots de snelste doelpuntenmaker ooit op een EK werd vertrekt naar de Premier League terwijl rechtsachter Thomas Meunier wellicht in de Franse hoofdstad terechtkomt) heeft volgens Sport/Voetbal Magazine de laagconjunctuur in het Belgische vrouwenvoetbal nu ook gevolgen voor landskampioen Standard.

In het artikel ‘Opvallend’ meldt collega Alain Eliasy dat Standard in het komende seizoen een werkingsbudget zal hebben dat ruim de helft lager zal liggen dan in het seizoen 2014-15, het laatste jaar van de Women’s BeNeLeague. Ex-voorzitter Roland Duchâtelet investeerde fors in het vrouwenvoetbal bij de vrouwelijke Rouches zowel in het team als in de omkadering, maar dat is onder leiding van de nieuwe voorzitter Bruno Venanzi niet meer het geval. De geldkraan wordt verder flink dichtgedraaid. Afzonderingen voor belangrijke wedstrijden en verplaatsingen met de bus werden al geschrapt.

Toch blijft Standard naar verluidt met grote voorsprong de meest professioineel gerunde vrouwenvoetbalclub in België, aldus nog het artikel op pagina 16 van Sport/Voetbal Magazine van woensdag 29 juni 2016 dat als titel draagt Eden Hazard: Koning der Belgen.

Op woensdag 29 juni 2016 kan U overigens de Business Meeting van Standard voor het eerst live volgen via Standard.be:

PS: Ondanks de laagconjunctuur staan de Belgian Red Flames op een zucht van hun eerste kwalificatie voor een EK-eindronde.

Bekijk het programma van het nieuwe seizoen in de Super League voor Standard en de 2 beslissende duels van de Belgian Red Flames richting EK 2017 in Nederland:
Vrouwenteam.be

Share