Share

Aangezien RSC Anderlecht vanwege Europese verplichtingen de openingswedstrijd van de competitie op bezoek bij KRC Genk Ladies niet in het weekend van 21 augustus 2021 kon spelen moest het op dinsdag 28 september 2021 richting Limburg voor deze inhaalwedstrijd in een duel waarin de beide topschutters van het moment Gwen Duijsters van de thuisploeg en Tessa Wullaert van vrouwelijk paars-wit ook tegenover mekaar kwamen te staan.

De toss met scheidsrechter Pieter Vandevenne en de captains Justien Odeurs (links) en Sien Vandersanden (rechts)!. De assistent-scheidsrechters Jiri Bergs (links) en Ella De Vries (rechts) kijken toe! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Gwen Duijsters opende aan de Gouverneur Alex Galopinstraat in Zwartberg de score even over het halfuur nadat Marie Van Caesbroeck te kort terugspeelde op doelvrouw Justien Odeurs. De Limburgse studente indrustrieel ingenieur zat er knap tussen en trapte met rechts haar 8ste competitiedoelpunt van het nog prille seizoen binnen (1-0, 34ste minuut). Met die kleine voorsprong ging de thuisploeg ook de rust in!

Gwen Duijsters zette KRC Genk Ladies in de eerste helft op weg naar een bijna stunt! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Halfweg de tweede helft viel de gelijkmaker toen Stefania Vatafu de bal naar voren trapte en Tessa Wullaert het snelst op de bal was om die met rechts voorbij doelvrouw Aukje Van Seijst te trappen (1-1, 66ste minuut). Het achtste competitiedoelpunt ook van de speelster die vorige week na de thuiswedstrijd tegen Albanië tot de club van 100 van het internationale voetbal toetrad!

Tessa Wullaert zet Kelsey Geraedts van KRC Genk Ladies op het verkeerde been! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Net toen KRC Genk Ladies dacht een gelijkspel in handen te hebben viel er in de toegevoegde tijd toch nog een doelpunt. De assist kwam opnieuw van Stefania Vatafu, Tessa Wullaert controleerde de bal met het hoofd en tikte dan met rechts voorbij de uitlopende Genkse doelvrouw (1-2, 90ste + 2′ minuut). Buitenspel of niet dat was de vraag? Alleen de VAR had wellicht echt duidelijkheid gebracht maar zoals U weet is die er niet in de belangrijkste competitie van het Belgische vrouwenvoetbal. Hoe dan ook de drie punten gingen mee de bus op met RSC Anderlecht dat zo met een 9 op 12 en met slechts één punt achterstand op OHL Women op zondag 3 oktober 2021 op bezoek gaat bij vice-kampioen van vorig seizoen. Club YLA blijft nu alle clubs 4 wedstrijden hebben gespeeld leider met het maximum van de punten 12 op 12!

Bekijk de video met de wedstrijdbeelden dankzij Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Jill Delsaux rond KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat op dezelfde avond Lionel Messi na 74 minuten zijn eerste goal scoorde voor PSG in het duel in de UEFA Champions League thuis tegen Manchester City en dat na een één-twee met Kylian Mbappé (de 2-0 in de 2-0-winst), dat Club Brugge in dezelfde groep A met 1-2 won op bezoek bij Red Bull Leipzig en dat het debuterende FC Sheriff Tiraspol nu ook het tweede duel in de groepsfase won en dat op bezoek in het Estadio Santiago Bernabeu tegen Real Madrid met 1-2! De kampioen uit Moldavië neemt zo de leiding in groep D nadat het ook al de eerste wedstrijd won tegen Shakhtar Donetsk met 2-0!
Share