Share

Voor de start van het 15de Europees Kampioenschap Voetbal 2016 in Frankrijk deden wij een rondvraag bij de mensen uit het Belgische vrouwenvoetbal over de verwachtingen van het eerste EK bij de mannen met 24 landen. We kregen een flink pak antwoorden binnen

Na de groepsfase, de achtste finales, de kwartfinales en de halve finales vroegen we ons af of er iemand voorzien had dat de Rode Duivels er in de kwartfinales zouden uitvliegen en ook de inmiddels bekende finale tussen Portugal en Frankrijk had verwacht.

Foto - (c) UEFA.com

Foto – (c) UEFA.com

14 mensen kunnen nog de gecombineerde antwoorden op vraag 4 (België eindigt in de kwartfinale) en vraag 6 (Frankrijk wordt Europees kampioen) juist hebben maar slechts één daarvan had ook de juiste finale (vraag 5 en een quotering die vooraf op 26-1 stond) voor ogen: Evi Nipal, de speelster van Massenhoven, het team dat dit jaar de kwartfinale van de Beker van België haalde en toen na een goeie prestatie uiteindelijk uitgeschakeld werd door KSK Heist uit de Super League!

Evi Nipal, tweede van rechts onderaan, hier het voorbije seizoen met haar club Massenhoven! Foto - (c) Vrouwenteam.be/Paul Dijkmans

Evi Nipal, tweede van rechts onderaan, hier het voorbije seizoen met haar club Massenhoven! Foto – (c) Vrouwenteam.be/Paul Dijkmans

De andere 13 (Bo Schepkens, Céline Vandekerckhove, Taika De Koker, Jens Beirinckx, Annelies Van Impe, Lorène Martin, Laura Gorniak, Sonia Fernandez, Maëlis Henneuse, Stéphanie Van Gils, Katrien Voets, Hilde Van Malderen en Pauline Crammer) hebben wel Frankrijk als eindwinnaar maar in de finale tegen of Duisland (6x), Spanje (4x), Engeland (2x) of België (1x).

Belgian Red Flame en bekerwinnares Tine De Caigny en Belgian Red Flame U19 Amber Maximus van KAA Gent Ladies zagen net als Evi Nipal Portugal wel in de finale maar niet tegen Frankrijk want zij dachten allebei dat Duitsland in die eindstrijd in het Stade de France zou staan!

Ook nog melden dat niemand Portugal het EK ziet winnen! Het antwoord krijgen we zondagavond 10 juli 2016 rond de klok van elven of iets later.

Bekijk nog eens de prognoses van voor het EK 2016 in Frankrijk:
Vrouwenteam.be

Bekijk ook nog de kalender van Massenhoven in de eerste klasse volgend seizoen:
Vrouwenteam.be

Share