Share

Op maandag 11 oktober 2021, wereldmeisjesdag, is er online een nieuw boek over vrouwenvoetbal van de hand van fotografe en medewerkster van deze website Jill Delsaux met als titel ‘Vrouwenvoetbal vanop de eerste rij’ voorgesteld. Het boek telt tal van mooie foto’s genomen op verschillende velden in binnen- en buitenland. Daarnaast komen er ook nog drie Belgian Red Flames aan het woord!

Foto – (c) Jill Delsaux

Jill Delsaux (29) heeft de voorbije dagen, weken, maanden, jaren naar het moment toe gewerkt waarop ze eindelijk haar passies sport en fotografie met iedereen kon delen in de vorm van een boek. Ze heeft daarvoor het land doorkruist om foto’s te maken van vrouwenvoetbal. Zowel van wedstrijden in het provinciale voetbal in Limburg als van het nationale voetbal in België maar ook van ontmoetingen voor het EK als duels die plaatsvonden in het kader van het Wereldkampioenschap. Naast de foto’s komen in het boek ook enkele Belgian Red Flames aan het woord. Tessa Wullaert, drievoudig Gouden Schoen en topschutster aller tijden bij het team van bondscoach Ives Serneels, verleende haar medewerking net als Elke Van Gorp, die in de zomer van 2017 in Breda tegen Noorwegen het eerste Belgische doelpunt op een EK-eindronde scoorde, en ook Davina Philtjens, die via KVK Tienen, Standard en Ajax Amsterdam uiteindelijk in Italië ging voetballen bij Fiorentina en tegenwoordig bij Sassuolo.

Tessa Wullaert, die ook haar medewerking verleende aan het boek, werd recent nog op bezoek bij KRC Genk Ladies op foto vastgelegd door Jill Delsaux! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Door vaak aan de zijlijn te staan ontdekte Jill Delsaux uiteraard ook dat er nog een groot verschil is tussen mannen- en vrouwenvoetbal en werd ze zich uiteraard ook nog meer bewust van de genderongelijkheid die ook in ons land nog altijd aanwezig is. De inspanning in deze sport is even groot, de beloning heel wat minder. Via dit boek wou Jill ook dat onderwerp nog eens extra onder de aandacht brengen! 

Voor nog meer over het boek ‘Vrouwenvoetbal vanop de eerste rij’ en hoe je het in voorverkoop al kan bestellen kan je hieronder terecht: 

Boeken.cafe – Boek Vrouwenvoetbal Jill Delsaux

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share