Op zaterdag 23 oktober 2021 stonden er geen wedstrijden in de Women’s Scooore Super League op het programma. Dat was wel het geval in de eerste en de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

KV Mechelen heeft na het scoreloos gelijkspel tegen het beloftenteam van OHL Women niet langer het maximum van de punten maar het blijft wel leider met nu 22 op 24! Het beloftenteam van KAA Gent Ladies volgt op 4 punten met een wedstrijd minder gespeeld! Ook het beloftenteam van OHL Women is het maximum kwijt. Het is nu derde met 16 op 18! Kontich, dat zwaar verloor op Moldavo, heeft 15 op 21! Onderaan was het meest opmerkelijke feit dat ASE de Chastre op de 8ste speeldag een eerste punt veroverde na een spectaculaire terugkeer op bezoek bij FW Diksmuide Merkem. Het blijft wel op de 15de en laatste plaats hangen. VK Tienen Eva’s, dat niet in actie kwam, en RFC de Liège, hebben allebei een puntje meer dan ASE de Chastre.

Ren. AEC Mons Ladies B – Club Brugge B 1-2;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem heeft niet langer het maximum van de punten maar het blijft wel leider met nu 19 op 21. Eendracht Mazenzele Opwijk kon niet profiteren om dichterbij te komen want het speelde ook gelijk en heeft dus nog altijd 4 punten achterstand. Het derde team van KAA Gent Ladies is derde met 14 op 21. Het beloftenteam van Club Brugge is vierde met 13 punten en dat zijn er evenveel als KSV Sottegem, het team dat de leider op een scoreloos gelijkspel hield. Svelta Melsele is zesde met 12 punten. Onderaan veroverde Bosdam Beveren een punt waardoor het nu op de 11de plaats staat met 5 punten, ASC Havinnes won voor het eerst en komt op 4 punten en ook Olsa Brakel 5-5 tegen Bosdam Beveren veroverde een punt en het heeft nu 3 punten op 21! Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies blijft laatste met slechts 1 punt na 7 wedstrijden!

Standard C – RUS Loyers 7-1;

KVC Westerlo Ladies na de ruime overwinning op bezoek bij het beloftenteam van FWS Woluwe! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

KVC Westerlo is de nieuwe leider met 18 punten op 21, ook KVV Vosselaar heeft 18 punten op 21 maar een minder goed doelsaldo (39-8 tegenover 33-11). Het beloftenteam van FWS Woluwe is na de eerste nederlaag van het seizoen derde met nu 16 puntne op 21. VVC Brasschaat  heeft 15 op 18, het beloftenteam van KV Mechelen 15 op 21. Onderaan noteerden we de eerste overwinning van KSK Heist waardoor het in de stand op gelijke hoogte komt met RFC Aywaille. Beide teams hebben 3 punten maar KSK Heist heeft het betere doelsaldo. FC Irlande Auderghem heeft als enig team nog geen enkel punt veroverd in deze reeks!

Marie Detruyer juicht nadat ze de Belgian Red Flames U19 al vroeg op voorsprong bracht tegen Zweden! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Ook nog meegeven dat de Belgian Red Flames U19 op vrijdagavond 22 oktober 2021 in Tubeke onder leiding van bondscoach Xavier Donnay en zijn assistente Heleen Jaques een oefenduel speelden tegen hun Zweedse leeftijdsgenoten en verloren met 1-9. Marie Detruyer zorgde wel voor een vroege voorsprong na 8 minuten maar bij de rust stond het al 1-3 na goals van Nesrin Akgün (1-1, 13de en 1-2, 28ste minuut) en eentje van Monica Jusu Bah (1-3, 35ste minuut). In de tweede helft liep Zweden WU19 verder uit met doelpunten van Athinna Persson Lundgren (1-4, 60ste minuut), Evelina Duljan (1-5, 72ste minuut), Rusul Rosa Kafaji (1-6, 83ste minuut), Svea Rehnberg (1-7, 85ste en 1-8, 88ste minuut) terwijl Rusul Rosa Kafaji in de slotminuut de eindstand op het bord zette (1-9, 90ste minuut).