Share

Zowel Tine De Caigny als Justine Vanhaevermaet hebben niet alleen gemeen dat ze in het verleden allebei bij Lierse SK, RSC Anderlecht en in Noorwegen hebben gespeeld. Ze zijn zich recent ook in een ander land gaan vestigen om te voetballen.

Justine (links) en Tine (rechts) waren ook wel eens tegenstanders op het veld zoals hier tijdens de Belgische bekerfinale op donderdag 14 mei 2015 in Beveren tussen Lierse SK en Club Brugge! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Gouden Schoen vertrok van RSC Anderlecht naar het Duitse Hoffenheim, Justine verliet LSK Kvinner voor het Engelse Reading. Twee dagen na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo stonden biede speelsters op zaterdag 23 oktober 2021 in het Martin Red’s Hotel op het Proximus Basecamp in Tubeke de pers te woord.

Luister naar Tine De Caigny (Hoffenheim) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Justine Vanhaevermaet (Reading) dankzij Vrouwenteam TV:

Nog meegeven dat Noorwegen – België op dinsdag 26 oktober 2021 met aftrap om 19 uur in het Ullevaal Stadion in Oslo wordt gespeeld en dat de wedstrijd onder leiding zal staan van de Engelse Rebecca Welch met als assistenten haar landgenotes Natalie Aspinall en Lisa Rashid. De vierde scheidsrechter is Emily Heaslip.

Alhoewel ze nog nooit een wedstrijd van de Belgian Red Flames leidde toch is de 37-jarige Rebecca Welch geen onbekende voor het Belgische vrouwenvoetbal. Ze had op donderdag 12 september 2020 de leiding over de heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League tussen RSC Anderlecht en BIIK Kazygurt in het Lotto Park. Het duel eindigde op 1-1 en vrouwelijk paars-wit eindigde met tien na de uitsluiting na twee gele kaarten voor de Roemeense international Laura Rus (66ste minuut).

Rebecca Welch floot op donderdag 12 september 2019 RSC Anderlecht – BIIK Kazygurt in de UEFA Women’s Champions League. Ze stuurde Laura Rus met rood naar de kant! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Rebecca Welsh fluit regelmatig in de Engelse League Two bij de mannen dat is het vierde niveau in Engeland en dat sinds begin april 2021. Haar meest recente internationale wedstrijden waren het WK-kwalificatieduel tussen Ijsland en Nederland (0-2 op dinsdag 21 september 2021 in Reykjavik) en het duel op de tweede speeldag in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League tussen Bayern München en het Zweedse Häcken BK (4-0 op donderdag 14 oktober 2021 in groep D in München). In de Engelse FA Women’s Super League floot ze recent de toppers Arsenal – Chelsea 3-2 (op zondag 5 september 2021) en de derby tussen Manchester United en Manchester City 2-2 (op zaterdag 9 oktober 2021).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share