Share

Op dinsdag 26 oktober 2021 staat er voor de Belgian Red Flames in het Ullevaal Stadion in Oslo een belangrijke interland op het programma in de kwalificatie richting het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Er wordt opnieuw tegen Noorwegen gespeeld, geen onbekende tegenstander want het team waartegen België in 2017 in Breda de allereerste EK-eindrondewedstrijd won!

Eén van de topmomenten van de Belgian Red Flames op donderdag 20 juli 2017 in Breda toen Janice Cayman de beslissende 2-0 lukte tegen Noorwegen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In Breda werd het destijds op donderdag 20 juli 2017 knap 2-0 voor het team van bondscoach Ives Serneels en ook in Sint-Truiden werd er ooit al vriendschappelijk gewonnen tegen Noorwegen (3-2 op zaterdag 23 mei 2015) maar de wedstrijd van dinsdagavond 26 oktober 2021 is in Noorwegen zelf en daar hebben de Belgian Red Flames nog nooit iets gehaald. 

Het Ullevaal Stadion in Oslo waar de wedstrijd zal plaatsvinden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In totaal stond Noorwegen – België al 5 keer op het programma en 2 keer was dat onder leiding van bondscoach Ives Serneels.

De laatste keer was op woensdag 25 september 2013 in de kwalificatie op weg naar het WK 2015 in Canada. Noorwegen won in het Ullevaal Stadion tegen de Belgian Red Flames met 4-1 met een vroeg Noors doelpunt dit keer van Caroline Graham Hansen (5de minuut) en een hat-trick van Kristine Hegland (35ste, 54ste en 66ste minuut). Het Belgische doelpunt kwam van Cécile De Gernier (62ste minuut).

Cécile De Gernier scoorde het laatste Belgische doelpunt voor de Belgian Red Flames in het Ullevaal Stadion! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op zaterdag 15 september 2012 won Noorwegen in de kwalificatie op weg naar het EK in Zweden in het Ullevaal Stadion met 3-2 tegen de Belgian Red Flames. De Noorse goals kwamen van Eline Thorsnes (4de minuut), Isabell Herlovsen (50ste minuut) en Marit Christensen (61ste minuut). Voor België waren Tessa Wullaert (54ste minuut) en Anaëlle Wiard (73ste minuut) succesvol.

Anaëlle Wiard lukte een van de Belgische goals bij het allereerste bezoek van Ives Serneels met de Belgian Red Flames aan het Ullevaal Stadion in Oslo! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voordien speelde het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam drie keer in Noorwegen. Ook toen werd er telkens verloren (4-0 op zondag 15 oktober 1989 in  Kongsvinger tijdens een vriendschappelijk duel, 8-0 op zaterdag 26 september 1992 in Kolbotn op weg naar de EK-eindronde 1993 in Italië en 6-0 op zondag 11 mei 2003 in Kristiansand op weg naar het EK 2005 in Engeland).

Het wordt dus uitkijken wat het op dinsdag 26 oktober 2021 wordt. De wedstrijd met aftrap om 19 uur is rechtstreeks te zien op Play 6 en Tipik.

U kan ook de tussenstand volgen via:

UEFA.com – WK-kwalificatiecampagne 2023

Luister ook nog naar Tine De Caigny en Justine Vanhaevermaet als vooruitblik naar deze wedstrijd:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share