Share

Royale Union Saint-Gilloise is onder leiding van coach Félice Mazzu na 12 speeldagen met 25 punten de verrassende leider in de Jupiler Pro League. Het heeft 2 punten voorsprong op titelverdediger Club Brugge en 4 op Royal Antwerp FC. Maar ook het vrouwenteam van de club liet dit weekend van zich spreken. Op zondag 24 oktober 2021, een dag na de 2-3-winst van de mannen op bezoek bij KAS Eupen, won het met ruime cijfers op bezoek bij FC Anderlecht-Milan waardoor het dit seizoen als eerste team in het Belgische vrouwenvoetbal de kaap van 100 gemaakte doelpunten bereikte!

Op het sportcomplex Vogelenzang in Anderlecht won het team van trainer Thomas Otuszewski in de A-reeks van de derde provinciale Brabant ACFF met maar liefst 0-37 de uitwedstrijd bij FC Anderlecht-Milan. Bij de rust stond het al 0-20. Charline Deswaelf lukte 10 goals, Christina Elemenoglou 6, Jennifer Sampoux 5, Yasmine Mazouzi en Ryana Meylemans elk 4, de ingevallen Clothilde Finkel 3, de ook al ingevallen Flavia Cimino 1 en ook verdedigers Megan Goffin, Héloise Daspremont, captain Chloé Macq en doelvrouw Dan Solal waren 1 keer succesvol!

Vrouwelijk Union had voor de wedstrijd na 6 speeldagen al 59 keer gescoord en het had ook al een wedstrijd met forfait gewonnen 5-0 tegen FC Saint-Josse. Het doelsaldo is inmiddels opgelopen tot 101-5. R. Union SG heeft na 7 speeldagen 21 op 21. ROFC Stockel volgt met een wedstrijd meer gespeeld op 2 punten, Black Star FC volgt op 6 punten maar het heeft nog een wedstrijd te goed.

Voor nog meer over het vrouwenteam van R. Union SG ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share