Op maandag 1 november 2021 stond niet alleen de bekeraffiche op het programma tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht. Er was ook nog een inhaalwedstrijd  van de 6de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal tussen VC Moldavo en het beloftenteam van Standard.

VC Moldavo, dat op de achtste speeldag al Kontich met 5-1 naar huis had gestuurd won in het Georges Claesstadion in Mol nu met dezelfde cijfers tegen de beloften van Standard. VC Moldavo kwam vroeg op voorsprong via Louise Dauwen (1-0, 2de minuut) waarna Bo Schepkens snel de score verdubbelde (2-0, 9de minuut) en Louise Dauwen met haar tweede van de avond de thuisploeg op 3-0 zette (20ste minuut). Nog voor de rust dikte Zoë Poorters zelfs aan tot 4-0 (42ste minuut). Eugenie Verstraelen trof kort na de pauze raak voor wat het eerreddende doelpunt van de bezoekers zou worden (4-1,  48ste minuut). De slotnoot was voor Bo Schepkens die in de 75ste minuut de 5-1-eindstand op het bord zette. Door de dubbele winst klom VC Moldavo flink omhoog in de stand!

Op de achtste speeldag speelden leider KV Mechelen en ook het beloftenteam van OHL Women hun maximum kwijt nadat ze het in hun onderlinge duel op  0-0 hielden. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies profiteerde met een nipte winst thuis tegen RFC de Liège om naderbij te sluipen. Opmerkelijk was het veroveren van het eerste punt van rode lantaarn ASE De Chastre. Op bezoek bij Famkes Westhoek Diksmuide Merkem kwamen ze op het einde van de wedstrijd op een 3-1-achterstand maar de wedstrijd was nog niet voorbij. In de toegevoegde tijd kwamen de bezoekers, waar coach Karim Attanjaoui in het begin van de week aan de deur werd gezet en voorlopig opgevolgd werd door keeperstrainer Jérome Pascaline Thunis, met twee late goals toch nog langszij 3-3!

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 8ste speeldag in eerste klasse:

KSK Voorwaarts Zwevezele – Standard B 3-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 2′ Charlotte Catinus 0-1, 55′ Machteld Vandenbroucke 1-1, 79′ Machteld Vandenbroucke 2-1 op strafschop, 84′ Machteld Vandenbroucke 3-1.

Rode kaart: 65′ Charlotte Catinus (Standard B) (na 2 gele kaarten);

VC Moldavo – Kontich 5-1 (rust: 4-1);

Doelpunten: 4′ Fien Steyvers 1-0, 11′ Bo Schepkens 2-0, 31′ Fien Steyvers 3-0, 37′ Louise Dauwen 4-0, 45′ Amy Littel 4-1, 49′ Tessa Willekens 5-1.

KRC Genk Ladies B -RSC Anderlecht B 3-3 (rust: 2-1);

Doelpunten: 2′ Steffie Koch 1-0, 3′ Mam Beny Bangoura 1-1 op strafschop, 20′ Lotte Van Den Steen 2-1, 62′ Lotte Van Den Steen 3-1, 69′ Sakina Ouzraoui Diki 3-2, 89′ Ana¨is Bey Temsamani 3-3.

FW Diksmuide Merkem – ASE De Chastre 3-3 (rust: 1-0);

Doelpunten: 13′ Laura Delheye 1-0, 72′ Morgane Moreaux 1-1, 85′ Camille Dinjart 2-1 owngoal, 87′ Laura Delheye 3-1, 90′ + 1′ Morgane Moreaux 3-2, 90′ + 4′ Elena Parise 3-3.

Ren. AEC Mons Ladies bye;

***Dit waren de doelpuntenmakers van de inhaalwedstrijd van de 6de speeldag in eerste klasse gespeeld op maandag 1 november 2021:

VC Moldavo  – Standard B 5-1 (rust: 4-0);

Doelpunten: 2′ Louise Dauwen 1-0, 9′ Bo Schepkens 2-0, 20′ Louise Dauwen 3-0, 42′ Zoë Poorters 4-0, 48′ Eugenie Verstraelen 4-1, 75′ Bo Schepkens 5-1.