Share

Terwijl de Belgische teams stilaan de trainingen hervatten met het oog op het nieuwe seizoen wordt in tal van andere landen gewoon verder gespeeld. In Engeland, op dinsdag 20 september 2016 in Leuven de laatste tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland, was dat afgelopen weekend ook het geval. Leuk is dat je om de FA Women’s Super League te kunnen volgen niet langer de trip over of onder het kanaal hoeft te maken. Sinds een tijdje kan je alle goals, dribbels, acties en betwistbare fases gewoon zien in een kort samengevat en onderhoudend programma dat ‘The Women’s Football Show’ als titel meekreeg en sinds dit seizoen te zien is op BBC 2!

Presentatrice Tina Daheley begint aan een nieuwe aflevering van The Women's Football Show! Foto - (c) MaMPict/BBC

Presentatrice Tina Daheley begint aan een nieuwe aflevering van The Women’s Football Show! Foto – (c) MaMPict/BBC

In een halfuur krijg je een update van wat er gebeurde met een presentatrice Tina Daheley en op maandag 18 juli 2016 studiogasten Alex Scott, de captain van Arsenal Ladies, en Rachel Brown-Finnis, ex-doelvrouw van Everton LFC en van het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam. Ze blikken terug op de voorbije speeldag met korte samenvattingen, geven wat commentaar bij de belangrijkste acties, de meest opmerkelijke fases, de goals en ze geven ook wel eens aan wat er allemaal nog beter kan en beter moet bijvoorbeeld wat het niveau van de scheidsrechters betreft.

Alex Scott (Arsenal) en Rachel Brown-Finnis (ex-Everton LFC) geven hun visie in de studio van de Women's Football Show! Foto - (c) MaMPict/BBC

Alex Scott (Arsenal) en Rachel Brown-Finnis (ex-Everton LFC) geven hun visie in de studio van de Women’s Football Show! Foto – (c) MaMPict/BBC

In België zijn we nog ver verwijderd van deze vorm van mediacovering voor het vrouwenvoetbal. Een spijtige zaak omdat je in de ons omringende landen Duitsland, Frankrijk, Nederland en dus ook Engeland ziet dat het wel degelijk kan.

Voor het begin van elke samenvatting krijg je de opstelling van elk team te zien! Foto - (c) MaMPict / BBC

Voor het begin van elke samenvatting krijg je de opstelling van elk team te zien! Foto – (c) MaMPict / BBC

Nog melden dat afgelopen weekend de heruitgave van de FA Women’s Cup Final 2016 op het programma stond met het duel tussen Chelsea Ladies en Arsenal. De bezoekers wonnen net als op Wembley de wedstrijd ook nu met een doelpunt verschil. Chelsea kwam dit keer wel vroeg op voorsprong na een owngoal van Alex Scott (1-0, 8ste minuut) maar dankzij een kopbaldoelpunt van Vicky Losada op hoekschop van Fara Williams (1-1, 44ste minuut, een tweede treffer van ex-PSV-speelster Danielle van de Donk (1-2, 83ste minuut) en nog enkele belangrijke reddingen van de Nederlandse doelvrouw Sari van Veenendaal ging Arsenal Ladies met de 3 punten naar huis. Arsenal Ladies krijgt zo terug aansluiting met de top want het komt terug tot op 3 punten van leider Manchester City, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft, en tot op 2 van Chelsea Ladies.

Fases worden net als tijdens Match of the Day volledig toegelicht! Foto - (c) MaMPict/BBC

Fases worden net als tijdens Match of the Day volledig toegelicht! Foto – (c) MaMPict/BBC

In de andere duels won Birmingham City Ladies op bezoek bij Sunderland 0-1 en bleef het duel Liverpool Ladies – Notts County 0-0.

Dit is de volledige stand in de Engelse FA Women’s Super League:
1. Manchester City 8-20;
2. Chelsea 9-19;
3. Arsenal 9-17;
4. Birmingham City 10-16;
5. Liverpool 10-13;
6. Notts County 8-8;
7. Sunderland 10-6;
8. Reading 7-4;
9. Doncaster Rovers Belles 5-0.

De volgende uitzending van de Women's Football Show is op maandag 25 juli 2016 op BBC 2! Foto - (c) MaMPict/BBC

De volgende uitzending van de Women’s Football Show is op maandag 25 juli 2016 op BBC 2! Foto – (c) MaMPict/BBC

PS: Ook nog melden dat er in Engeland inmiddels beslist werd om niet langer verder te gaan met een zomercompetitie. Na het EK 2017 in Nederland wordt de FA Women’s Super League opnieuw een wintercompetitie zoals in de meeste Europese landen. De reden is dat het een logistieke nachtmerrie was geworden om de clubs met regelmaat te laten voetballen. Verder staat inmiddels vast dat de EK-kwalificatieinterland Engeland-Estland van donderdag 15 september 2016 zal gespeeld worden op Meadow Lane, in het stadion van Notts County, in Nottingham!

Bekijk de video met de goals van Chelsea – Arsenal via:
Facebook FA WSL

Lees over Chelsea Ladies – Arsenal Ladies via:

BBC Sport

Eniola Aluko, hier tijdens Engeland - België in Rotherham, zat in 2014 als eerste vrouwelijke analiste in het voetbalprogramma 'Match of the Day'! Foto - Sportpix.be/David Catry

Eniola Aluko, hier tijdens Engeland – België in Rotherham, zat in 2014 als eerste vrouwelijke analiste in het voetbalprogramma ‘Match of the Day’! Foto – Sportpix.be/David Catry

Lees de column van Eniola Aluko (Chelsea LFC) over de terugkeer naar de wintercompetitie:
BBC Sport – Column Eniola Aluko

Lees ook nog dit interview met Dominique Janssen (Arsenal Ladies):

Website Girlslove2run

Lees meer over Engeland – Estland van donderdag 15 september 2016:
Website The FA

Share