Share

Op woensdag 3 november 2021 wordt in Paraguay de aftrap gegeven van de CONMEBOL Libertadores Feminina 2021, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Women’s Champions League. Het Braziliaanse Associação Ferroviária de Esportes uit Araraquara  is de titelverdediger!

Associação Ferroviária de Esportes won op zondag 21 maart 2021 in het Argentijnse Buenos Aires de 12de editie van de Libertadores Feminina! Foto – (c) Associação Ferroviária de Esportes

Associação Ferroviária de Esportes begint aan de competitie in groep A met als tegenstander in het Estadio Manuel Ferreira van Asuncion het lokale Sol de América. Verder spelen in groep A ook nog Deportivo Cuenca uit Ecuador en Club Independiente Santa Fe uit Colombia.

 

Groep B bestaat uit het Paraguyaanse Cerro Porteno, Santiago Morning uit Chili, Yaracuyanos FC uit Venezuela en Kindermann/Avai uit Brazilië. De wedstrijden in deze groep beginnen eveneens op woensdag 3 november 2021.

Vanaf donderdag 4 november 2021 komen dan de groepen C en D aan de beurt. In groep C vinden we het Colombiaanse Deportivo Cali, Allianza Lima uit Peru, Real Tomayapo uit Bolivië en  Universidad de Chile terug.

Het Braziliaanse Corinthians is op papier het sterkste team uit groep D waar verder ook nog het Argentijnse San Lorenzo, het Uruguayaanse Club Nacional de Football uit Montevideo en het Paraguayaanse Deportivo Capiata.

Alle wedstrijden van deze 13de editie vinden plaats in Paraguay behalve de finale. Die zal op zondag 21 november 2021 worden gespeeld in het Estadio Gran Parque Central van Montevideo, de thuishaven van Club Nacional de Football!

Bekijk de video met de aankondiging van het tornooi via CONMEBOL Libertadores:

Lees en herbekijk de eindstrijd van de 12de editie via:

Vrouwenteam.be

Voor nog meer over de CONMEBOL Libertadores Feminina 2021 kan U terecht via:

Website CONMEBOL – Libertadores Feminina Paraguay 2021

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share