Share

Op woensdag 17 november 2021 stond in de groepen C en D van de UEFA Women’s Champions League de vierde speeldag in de groepsfase op het programma. Benfica zorgde voor de stunt door te gaan winnen in Zweden op bezoek bij Häcken maar zowel Janice Cayman met Lyon als Tine De Caigny met Hoffenheim gingen onderuit!

Het werd een topdag voor het Portugese Benfica, dat in Zweden revanche nam voor het nipte verlies van vorige week thuis tegen Häcken BK.. In Göteborg lukte Benfica het eerste doelpunt in deze groepsfase via Cloé Lacasse (0-1, 3de minuut). De thuisploeg scoorde opnieuw via een strafschop van Elin Rubensson en dit na een handspel van Ucheibe (1-1, 74ste minuut) maar het was Catarina Amado die in de toegevoegde tijd de bezoekers de eerste winst en de drie punten bezorgde (1-2, 90ste + 1′ minuut).

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

In de topaffiche won Bayern München thuis tegen Olympique Lyonnais met 1-0 dankzij een kopbaldoelpunt van de Japanse international en ex-speelster van Lyon Saki Kumagai (1-0, 69ste minuut).Belgisch recordinternational Janice Cayman stond aan de aftrap maar werd na 77 minuten wedstrijd vervangen door Emelyne Laurent.  Lyon blijft leider in deze groep met 9 punten op 12. Bayern München volgt op 2 punten. Benfica heeft 4 op 12 en Häcken BK 3 op 12.

Herbekijk de wedstrijd met dank aan DAZN: ezoekers

In groep C ging Hoffenheim opnieuw onderuit tegen titelverdediger FC Barcelona. Voor 2.200 toeschouwers in het Dietmar Hopp Stadion werd het 0-5 waardoor FC Barcelona met een 12 op 12 zich meteen als eerste team verzekerde van een ticket voor de kwartfinales. Het stond al 0-3 toen de Belgische Gouden Schoen Tine De Caigny in de 65ste minuut haar opwachting mocht maken ter vervanging van de Oostenrijkse Nicole Billa. FC Barcelona kwam kort voor de rust op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Alexia Putellas die een fout op haarzelf van Laura Wienroither afstrafte (0-1, 41ste minuut). Na de rust kopte Irene Paredes na een hoekschop van Maria León de 0-2 op het bord (53ste minuut) terwijl Aitana Bonmati nog voor het uur op aangeven van Fridolina Rolfö een derde keer scoorde voor de bezoekers (0-3, 57ste minuut). Helemaal in het slot dikte de titelverdediger de overwinning nog aan met een kopbaldoelpunt van Marta Torrejon (0-4, 89ste minuut) en een goal van de Zwitserse Ana-Maria Crnogorcevic (0-5, 90ste + 1′ minuut).

Herbekijk de wedstrijd met dank aan DAZN:

Arsenal is bijna zeker van de tweede stek in groep C nadat het thuis op Borehamwood met 3-0 won tegen het Deense Köge. De Australische Caitlin Foord opende al in de 15de minuut de score (1-0) waarna het tot de slotfase wachten was vooraleer Arsenal de score verder opdreef. Lotte Wubben-Moy verdubbelde in de 83ste minuut de voorsprong met het hoofd na een hoekschop van Bethany Mead. Vivianne Miedema legde twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de eindcijfers vast met een schot van dichtbij met de linkervoet (3-0, 88ste minuut). Arsenal heeft nu 9 punten op 12, Hoffenheim 3 op 12 en Köge behaalde nog geen enkel punt in deze groepsfase!

Herbekijk de wedstrijd met dank aan DAZN:

Op donderdag 18 november 2021 staat de vierde speeldag in de groepen A en B op het programma. 

Voor alle updates kan U hieronder terecht:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share