Share

De eerste speeldag van de terugronde in de Women’s Scooore Super League werd de speeldag van de verrassingen. Wie had verwacht dat de herfstkampioen meteen in het zand zou bijten thuis tegen KAA Gent Ladies, wie had verwacht dat rode lantaarn FWS Woluwe voor het eerst zou winnen in deze competitie thuis tegen Sporting de Charleroi en wie had SC Eendracht Aalst Ladies de 3 punten gegeven op bezoek bij SV Zulte Waregem? Wellicht alleen de teams en hun fans die in deze duels de volle buit binnenhaalden.

Nadat de herfsttitel op dinsdag 9 november 2021 bekend was geworden leek het er op dat OHL Women deze competitie verder zou blijven domineren. Maar thuis tegen KAA Gent Ladies liep het letterlijk een blauwtje. Nadat Rania Boutiebi eerst al de lat had getroffen zorgde Lore Jacobs kort voor de rust voor een bijzonder mooi openingsdoelpunt aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee (0-1, 38ste minuut). Tien minuten na de rust liepen de vrouwelijke Buffalo’s zelfs verder uit toen Nia Elyn aan de eerste paal na een kort genomen hoekschop een voorzet van Shari Van Belle in het Leuvense doel tikte (0-2, 55ste minuut). OHL Women verloor voor het eerst dit seizoen. Het ziet meteen vrouwelijk paars-wit tot op 1 punt komen terwijl KAA Gent Ladies een reeks van 16 op 18 neerzet.

RSC Anderlecht won dus eenvoudig thuis tegen KRC Genk Ladies. Bij de rust was het pleit al beslecht met dubbels van Tessa Wullaert en Sarah Wijnants en een goal van Noémie Gelders terwijl Lisa Petry een onverwacht doelpunt lukte voor de bezoekers. Na die 5-1 kon enkel de pas ingevallen Amber Maximus de score nog opdrijven naar 6-1. Het team van Johan Walem komt nu de terugronde van de reguliere competitie begonnen is langzaam maar zeker op toerental.

Club YLA moest na twee nederlagen op rij op bezoek naar Angleur voor een duel tegen Standard. Daar kwam het twee keer op achterstand na een kopbal van Hanne Merkelbach (1-0) en via Welma Fon (2-1) maar het sloeg ook twee keer terug via een trap van Jody Vangheluwe (1-1) en een schot van Marie Minnaert (2-2) om een mooi punt mee terug naar Brugge te kunnen nemen.

Onderaan boekte SC Eendracht Aalst Ladies dan een onverwachte overwinning op bezoek bij SV Zulte Waregem. De thuisploeg domineerde en kreeg in het eerste uur de beste kansen maar het kwam niet verder dan een doelpunt van Laura Vervacke (1-0). In het slot reageerden de bezoekers met twee doelpunten op korte tijd van Nicky Van Den Abbeele (1-2). Doelvrouw Silke Baccarne behield daarna met een mooie redding de voorsprong voor Aalst waarna Stephanie Suenens uiteindelijk op aangeven van Henriette Awete in een leeg doel (Lowiese Seynhaeve was bij een hoekschop helemaal mee naar voren getrokken) de eindcijfers mocht vastleggen (1-3).

In het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe tenslotte kwamen de televisiecamera’s van Eleven Sports nog eens langs voor de thuiswedstrijd van FWS Woluwe tegen Sporting de Charleroi. Net als vorig seizoen viel er in de eerste helft een strafschop voor de thuisploeg. Deze keer werd die benut door Kenza Vrithof (1-0, 33ste minuut). Ook de eindstand zou hetzelfde worden 3-1 en dat nadat Perrine Balant eerst voor de gelijkmaker zorgde (1-1, 63ste minuut) waarna Kenza Vrithof eerst op aangeven van Lies Bongaerts en vervolgens na een assist van Céline Verdonck haar eerste triple in de Women’s Scooore Super League lukte (2-1, 68ste en 3-1, 90ste + 1′ minuut). Coach Tiziano Rutilo mocht zijn allereerste overwinning in deze competitie vieren en dat tegen de club waarmee hij vorig seizoen aan de competitie begon!

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 10de speeldag:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi 3-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 33′ Kenza Vrithof 1-0 op strafschop, 63′ Perrine Balant 1-1, 68′ Kenza Vrithof 2-1, 90′ + 1′ Kenza Vrithof 3-1. 

Rode kaart: 87′ Clotilde Codden (Sporting de Charleroi) (na 2x geel);

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 6-1 (rust: 5-1);

Doelpunten: 4′ Sarah Wijnants 1-0, 16′ Noémie Gelders 2-0, 20′ Lisa Petry 2-1, 29′ Tessa Wullaert 3-1, 36′ Tessa Wullaert 4-1, 38′ Sarah Wijnants 5-1, 69′ Amber Maximus 6-1.

Standard – Club YLA 2-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 9′ Hanne Merkelbach 1-0, 38′ Jody Vangheluwe 1-1, 56′ Welma Fon 2-1, 85′ Marie Minnaert 2-2.

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies 1-3 (rust: 0-0);

Doelpunten: 52′ Laura Vervacke 1-0, 85′ Nicky Van Den Abbeele 1-1, 89′ Nicky Van Den Abbeele 1-2, 90′ Stephanie Suenens 1-3.

Gespeeld op zondag 14 november 2021:

OHL Women – KAA Gent Ladies 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 38′ Lore Jacobs 0-1, 55′ Nia Elyn 0-2.

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de tiende speeldag:

1. OHL Women 10-25 (33-7);

2. RSC Anderlecht 10-24 (36-9);

3. Club YLA 10-22 (23-10);

4. Standard 10-20 (25-18);

5. KAA Gent Ladies 10-17 (21-13);

6. SV Zulte Waregem 10-12 (11-14);

7. KRC Genk Ladies 10-10 (16-20);

8. SC Eendracht Aalst Ladies 10-6 (10-37);

9. Sporting de Charleroi 10-6 (12-40);

10. FWS Woluwe 10-4 (7-26);

***De topschutters zijn:

16 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is voorlopig de topschutter met 16 goals in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

9 goals:

Hanne Merkelbach (Standard);

8 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Luna Vanzeir (OHL Women);

7 goals:

Niemand;

6 goals:

Davinia Vanmechelen (Standard), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Vanity Lewerissa (Standard), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Amber Maximus (RSC Anderlecht);

5 goals:

Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Celien Guns (Club YLA), Marie Detruyer (OHL Women), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (Club YLA);

4 goals:

Ludmila Matavkova (Club YLA), Hannah Eurlings (OHL Women), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies), 

3 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Esther Buabadi (Club YLA), Sari Kees (OHL Women), Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Welma Fon (Standard),;

2 goals:

Amber Tysiak (OHL Women), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (SV Zulte Waregem), Kristina Erman (Sporting de Charleroi), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Lakeesha Eijken (KAA Gent Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem);

1 goal:

Jana Janssens (FWS Woluwe), Hanne Hellinx (Sporting de Charleroi), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Stephanie Pirotte (Sporting de Charleroi), Frieke Temmerman (Club YLA), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht),, Romy Camps (SV Zulte Waregem), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Zenia Mertens (OHL Women), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Isabelle Iliano (Club YLA), Rebecca Degenaers (SC Eendracht Aalst Ladies), Anaëlle Wiard (SC Eendracht Aalst Ladies),  Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Jill Janssens (OHL Women), Estée Cattoor (OHL Women), Ellen Martens (Club YLA), Isaline Sys (Club YLA), Karina Pelikànovà (RSC Anderlecht), Marith Decabooter (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Liesa Capiau (SV Zulte Waregem), Julie Marques Abreu (Standard), Raquel Viaene (KAA Gent Ladies), Rkia Mazrouai (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Perine Balant (Sporting de Charleroi), Jody Vangheluwe (Club YLA), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Nia Elyn (KAA Gent Ladies);

Owngoals:

Romy Camps (SV Zulte Waregem voor OHL Women), Linde Veefkind (OHL Women voor Sporting de Charleroi).

***Dit is het programma van de 11de speeldag op vrijdag 19 november 2021:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht (20u);

KAA Gent Ladies – Standard (20u30);

Op zaterdag 20 november 2021:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem (14u, in de Luminus Arena en op Eleven Sports);

SC Eendracht Aalst Ladies – OHL Women (16u);

Club YLA – FWS Woluwe (16u15 in Aalter);

Op donderdag 25 november 2021 en dinsdag 30 november 2021 spelen de Belgian Red Flames kwalificatiewedstrijden in Leuven tegen respectievelijk Armenië en Polen.

Tickets voor die WK-kwalificatieduels zijn verkrijgbaar via deze link:

RBFA – Tickets Belgian Red Flames

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share