Share

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2021 stond de elfde speeldag in de Women’s Scooore Super League op het programma. Voor de twee WK-kwalificatieinterlands van de Belgian Red Flames thuis tegen Armenië en thuis tegen Polen had de top 3 op papier een makkelijke opdracht terwijl er met KAA Gent Ladies – Standard ook een interessante affiche op het programma stond.

Opvallend op deze speeldag was dat alle uitploegen op voorsprong kwamen. Drie keer leidde dat ook tot een uitoverwinning, één keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel en één keer verloor de ploeg die op voorsprong kwam. Er vielen deze keer wel niet veel doelpunten, slechts 11 in 5 wedstrijden. Herfstkampioen OHL Women maakte er dit keer slechts één maar die goal was wel goed voor de 3 punten en dat doelpunt kwam op naam van Marie Detruyer die profiteerde van een misstap in de Aalsterse verdediging (0-1, 17de minuut) en zo scoorde op bezoek bij de club waar ze ooit begon. Nicky Van Den Abbeele had in het begin van de wedstrijd pech toen ze de lat trof! Door die nipte overwinning blijft OHL Women aan de leiding staan.

RSC Anderlecht, dat op vrijdagavond al speelde, had voor het eerst dit seizoen even van de leidersplaats mogen proeven, na de 0-2-winst op bezoek bij Sporting de Charleroi dat zich verdedigend instelde om een nieuwe blamage zoals tijdens de heenwedstrijd te vermijden. Enkel Michelle Colson met het hoofd op aangeven van Tessa Wullaert (0-1) en de ingevallen Amber Maximus (0-2) deden in de tweede helft de netten trillen. Voor de rust trof topschutster Tessa Wullaert de paal!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Standard won op vrijdavond ook op verplaatsing en dat bij KAA Gent Ladies dankzij twee late doelpunten eerst van Yuna Appermont op aangeven van Luka Maillard (0-1, 85ste minuut) en dan via Aster Janssens na samenspel met Davinia Vanmechelen (0-2, 90ste + 1′ minuut).

Ook Fémina White Star Woluwe kwam voor het eerst onder leiding van Jahir Sheihi op bezoek bij Club YLA op voorsprong toen Selina Gijsbrechts een voorzet van Jana Janssens knap afwerkte (0-1, 3de minuut). Kenza Vrithof lukte bijna een tweede goal maar Femke Schamp voorkwam meer onheil voor vrouwelijk blauw-zwart. Rond het halfuur sloeg Club YLA dan terug eerst met de gelijkmaker van Ludmila Matavkova (1-1, 29ste minuut) en dan met een kopbaldoelpunt van Frieke Temmerman na een hoekschop van Jody Vangheluwe (2-1, 33ste minuut). Jody Vangheluwe zorgde ook voor de assist bij de derde Brugse goal die even over het uur werd binnengekopt door Celien Guns (3-1, 63ste minuut).

In de televisiewedstrijd op Eleven Sports nam SV Zulte Waregem vroeg de leiding op bezoek bij KRC Genk Ladies. Charlotte Laridon bediende Debbie Decoene en de ex-speelster van FW Diksmuide Merkem en Club YLA opende al na 8 minuten de score (0-1). Kort voor de rust mikte Sien Vandersanden nog een vrije trap van heel ver tegen de kruising (43ste minuut). Ook in de tweede helft ging een schot van de Genkse captain tegen het doelhout (69ste minuut). In de 81ste minuut had de thuisploeg dan toch succes toen de ingevallen Anissa Guiga bij een vrije trap van Lorène Martin die doorgekopt werd door Gwen Duijsters knap voorbij de doelvrouw van Zulte Waregem ging en in het lege doel besloot.  Het jonge talent trapte zo met haar derde goal al dit seizoen de eindstand op het bord!

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 11de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 52′ Michelle Colson 0-1, 89′ Amber Maximus 0-2.

KAA Gent Ladies – Standard 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 85′ Yuna Appermont 0-1, 90′ + 1′ Aster Janssens 0-2.

Zaterdag gespeeld:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 8′ Debbie Decoene 0-1, 82′ Anissa Giuga 1-1!

SC Eendracht Aalst Ladies – OHL Women 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 17′ Marie Detruyer 0-1.

Club YLA – FWS Woluwe 3-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: 3′ Selina Gijsbrechts 0-1, 29′ Ludmila Matavkova 1-1, 33′ Frieke Temmerman 2-1, 63′ Celien Guns 3-1.

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de tiende speeldag:

1. OHL Women 11-28 (34-7);

2. RSC Anderlecht 11-27 (38-9);

3. Club YLA 11-25 (26-11);

4. Standard 11-23 (27-18);

5. KAA Gent Ladies 11-17 (21-15);

6. SV Zulte Waregem 11-13 (12-15);

7. KRC Genk Ladies 11-11 (17-21);

8. SC Eendracht Aalst Ladies 11-6 (10-38);

9. Sporting de Charleroi 11-6 (12-42);

10. FWS Woluwe 11-4 (8-29);

***De topschutters zijn:

16 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is voorlopig de topschutter met 16 goals in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

9 goals:

Hanne Merkelbach (Standard);

8 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Luna Vanzeir (OHL Women);

7 goals:

Amber Maximus (RSC Anderlecht);

6 goals:

Davinia Vanmechelen (Standard), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Vanity Lewerissa (Standard), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Celien Guns (Club YLA);

5 goals:

Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (Club YLA), Ludmila Matavkova (Club YLA);

4 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies), 

3 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Esther Buabadi (Club YLA), Sari Kees (OHL Women), Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Welma Fon (Standard), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies);

2 goals:

Amber Tysiak (OHL Women), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (SV Zulte Waregem), Kristina Erman (Sporting de Charleroi), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Lakeesha Eijken (KAA Gent Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA);

1 goal:

Jana Janssens (FWS Woluwe), Hanne Hellinx (Sporting de Charleroi), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Stephanie Pirotte (Sporting de Charleroi), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Romy Camps (SV Zulte Waregem), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Zenia Mertens (OHL Women), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Isabelle Iliano (Club YLA), Rebecca Degenaers (SC Eendracht Aalst Ladies), Anaëlle Wiard (SC Eendracht Aalst Ladies),  Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Jill Janssens (OHL Women), Estée Cattoor (OHL Women), Ellen Martens (Club YLA), Isaline Sys (Club YLA), Karina Pelikànovà (RSC Anderlecht), Marith Decabooter (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Liesa Capiau (SV Zulte Waregem), Julie Marques Abreu (Standard), Raquel Viaene (KAA Gent Ladies), Rkia Mazrouai (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Perine Balant (Sporting de Charleroi), Jody Vangheluwe (Club YLA), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Michelle Colson (RSC Anderlecht), Yuna Appermont (Standard), Aster Janssens (Standard), Debbie Decoene (SV Zulte Waregem), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe);

Owngoals:

Romy Camps (SV Zulte Waregem voor OHL Women), Linde Veefkind (OHL Women voor Sporting de Charleroi).

***Op donderdag 25 november 2021 en dinsdag 30 november 2021 spelen de Belgian Red Flames kwalificatiewedstrijden in Leuven tegen respectievelijk Armenië en Polen.

Tickets voor die WK-kwalificatieduels zijn verkrijgbaar via deze link:

RBFA – Tickets Belgian Red Flames

***Op zaterdag 3 december 2021 om 15 uur staan de kwartfinales van de Beker van België op het programma.

KAA Gent Ladies B – ASE De Chastre;

KRC Genk Ladies – Club YLA;

SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht;

OHL Women – Standard (zondag 04/12/2021 om 18u);

***Dit is het programma van de 12de speeldag op vrijdag 10 december 2021:

RSC Anderlecht – Club YLA (20u in Tubeke);

KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies (20u30);

KAA Gent Ladies – FWS Woluwe (20u30 in Oostakker);

Op zaterdag 11 december 2021:

Standard – OHL Women (14u);

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi (16u);

***Dit is het programma van de 13de speeldag op vrijdag 17 december 2021:

Sporting de Charleroi – KRC Genk Ladies (20u30);

OHL Women – FWS Woluwe (21u);

Op zaterdag 18 december 2021:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (14u in Oostakker);

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard (16u);

Club YLA – SV Zulte Waregem (16u15);

***Dit is het programma van de 14de speeldag op dinsdag 21 december 2021:

RSC Anderlecht – OHL Women (20u in Tubeke);

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies (20u);

FWS Woluwe – Standard (20u);

KRC Genk Ladies – Club YLA (20u);

Op woensdag 22 december 2021:

Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies (20u);

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share