Share

Armenië is nu donderdag 25 november 2021 om 20 uur in het King Power at Den Dreef Stadion van Leuven de tegenstander van de Belgian Red Flames in de vijfde kwalificatiewedstrijd op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Het team onder leiding van bondscoach Armen Sanamyan heeft in deze campagne, pas de tweede ooit op weg naar een WK, voorlopig nog geen punt veroverd en het scoorde ook nog geen doelpunt.

Het vrouwenvoetbal in Armenië staat nog in de kinderschoenen. Armenië speelde pas op zaterdag 10 mei 2003 hun eerste wedstrijd en dat op weg naar het EK 2005 in Engeland. In Waidhofen verloor het tegen Oostenrijk met 11-0, hun grootste nederlaag ooit die drie dagen later geëvenaard werd tegen datzelfde team maar dan in Armenië. Ook op woensdag 23 november 2011 bij hun derde en voorlopig laatste EK-kwalificatiecampagne richting het EK 2013 in Zweden verloor Armenië nog eens met die cijfers uit bij Denemarken in Vejle. Gayane Kostanyan zorgde op zaterdag 18 november 2006 in Sarajevo tijdens het pre-kwalificatietornooi richting het EK 2009 voor het allereerste doelpunt in een duel met inzet van het Armeense vrouwenvoetbalteam in een 1-1-gelijkspel tegen Bosnië & Herzegovina. Vijf dagen later op donderdag 23 november 2006 zorgde ze met haar tweede doelpunt ook voor de allereerste overwinning in een duel met inzet (1-0 tegen Letland).

In hun eerste WK-kwalificatiecampagne richting Duitsland 2011 in een groep met Italië, Finland, Portugal en Slovenië lukte Armenië op woensdag 28 oktober 2009 in de 74ste minuut een doelpunt en dat op strafschop thuis in Jerevan tegen Slovenië (1-5). Kristine Mangasaryan is voorlopig nog altijd de enige schutter in de 12 wedstrijden die Armenië speelde richting een WK Vrouwenvoetbal. Het doelsaldo in die eerste campagne was 1-42! De start op weg naar het 9de WK vrouwenvoetbal begon met een nieuwe nederlaag want Armenië verloor in Oslo met dubbele cijfers. Het werd op donderdag 16 september 2021 maar liefst 10-0. Vijf dagen later op dinsdag 21 september 2021 was het thuis tegen Polen echter een totaal ander verhaal. Voor eigen volk werd het in Jerevan tegen Polen, dat nog maar net de punten had gedeeld met de Belgian Red Flames, een nipte nederlaag 0-1 na een doelpunt van Weronika Zawistowska in de 27ste minuut. Op donderdag 21 oktober 2021 ging Armenië op bezoek bij Albanië. In de Arena Kombëtare waar volgend jaar de finale van de UEFA Conference League zal plaatsvinden werd het opnieuw een nederlaag 5-0.  Vijf dagen later op dinsdag 26 oktober 2021 leek Armenië dan in Jerevan op weg naar een gelijkspel tegen Kosovo maar drie minuten voor tijd kopte Liridona Syla het winnende doelpunt voor de bezoekers tegen de netten (0-1, 87ste minuut). Armenië heeft dus ook in deze campagne nog altijd geen enkel punt veroverd, het scoorde nog niet en het kreeg al 17 doelpunten tegen. Maar toch laten ze in Jerevan niets aan het toeval over want voor de afreis naar België werd er nog eens stevig getraind.

Bekijk de laatste training van Armenië in Jerevan dankzij FFA TV:

De wedstrijd nu donderdag 25 november 2021 in Leuven tegen Armenië staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Kirsty Dowle met als assistenten Emily Carney en Melissa Burgin. Ook de vierde ref Lisa Benn komt uit Engeland! U kan er nu donderdag 25 november 2021 in Leuven nog bij zijn voor het duel tegen Armenië en ook op dinsdag 30 november 2021 is er nog plaats voor het belangrijke duel tegen Polen.

Tickets voor die WK-kwalificatieduels zijn verkrijgbaar via deze link:

RBFA – Tickets Belgian Red Flames

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share