Share

Na de recordoverwinning tegen Armenië op donderdag 25 november 2021 is Leuven op dinsdag 30 november 2021 opnieuw het centrum van het Belgische vrouwenvoetbal. Met het bezoek van Polen staat wellicht de sleutelwedstrijd in deze WK-kwalificatiecampagne op het programma.

Polen heeft halfweg de WK-kwalificatie één punt voorsprong op de Belgian Red Flames. Moest de campagne nu dus afgesloten worden dan speelt Polen effectief ook de barrage maar uiteraard zijn er nog terugwedstrijden in deze campagne. België ontvangt nog Polen op dinsdagavond en Noorwegen op de voorlaatste speeldag op vrijdag 2 september 2022. Polen moet nog naar Noorwegen en dat op dinsdag 12 april 2022. Noorwegen was in Oslo tegen België veel te sterk maar wie weet komen ze in september volgend jaar naar België met de kwalificatie op zak. Dat zou eventueel een positief gegeven voor de Belgian Red Flames kunnen zijn. Toch mag er daarop niet gehoopt worden en zal het in Leuven moeten gebeuren. Zowel België als Polen scoorden in 4 van hun 5 WK-kwalificatieduels. Het onderlinge duel op de openingsdag in Gdanks eindigde op 1-1. Beide teams konden wel niet scoren tegen Noorwegen. Polen hield in dat thuisduel vervolgens wel de 0-0 op het bord wat hen een punt opleverde. Het team van bondscoach Ives Serneels scoorde niet in Noorwegen en leed daar ook de enige nederlaag met zware 4-0-cijfers. Wat scorend vermogen betreft doet België het veel beter dan Polen. De Belgian Red Flames lukten inmiddels 34 goals (Tessa Wullaert scoorde bijvoorbeeld al 9 keer in deze campagne, Tine De Caigny 6 keer), Polen was daartegenover nog maar 6 keer succesvol in 5 kwalificatieduels en bondscoach Nina Patalon verloor zelfs haar topspits Ewa Pajor met een zware blessure. Wat tegendoelpunten betreft doet Polen het voorlopig beter (2 tegenover 5 voor België). Het wordt dus zeker uitkijken wat het op dinsdagavond wordt op het moment dat Davina Philtjens haar 100ste interland speelt.

***Dit is de stand na de 5de speeldag:

1. Noorwegen 5-13 (24-0);

2. Polen 5-11 (6-2);

3. België 5-10 (34-5);

4. Albanië 5-4 (6-17);

5. Kosovo 5-4 (3-13);

6. Armenië 5-0 (0-36);

***Dit zijn de laatste wedstrijden voor nieuwjaar:

Dinsdag 30 november 2021;

Armenië – Noorwegen (14u in Yerevan);

Kosovo – Albanië (16u in Pristina);

België – Polen (20u30 in Leuven);

De wedstrijd staat onder leiding van de Spaanse Marta Huerta De Aza met als assistenten Guadalupe Porras Ayuso en Eliana Fernández González. Ook de vierde ref met Amy Peñalver Pearce komt uit Spanje!

U kan de wedstrijd België – Polen dus volgen via Play 6 of Tipik of anders ook nog de updates via:

UEFA.com – WK-kwalificatiecampagne 2023

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share