Share

RSC Anderlecht en AC Milan, het zijn twee bekende namen in het voetbal wereldwijd. Beiden wonnen titels, bekers en Europabekers. FC Anderlecht-Milan is een voortvloeisel uit die bewondering en het timmert aan de weg ook in het vrouwenvoetbal waar de club momenteel wel onderaan in de derde provinciale Brabant ACFF staat maar de teamspirit is er optimaal en dat ondanks de vele tegendoelpunten zoals recent ook nog thuis tegen R. Union Saint-Gilloise.

Het team van FC Anderlecht-Milan komt elke week met nieuwe moed aan de aftrap! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Dat duel van zondag 24 oktober 2021 waarin het 0-37 werd heeft hen helemaal niet ontmoedigd, Ze zouden bijvoorbeeld voor de rest van het seizoen forfait kunnen geven maar daar denken ze helemaal niet aan. In de kleuren van de Rossoneri komen ze telkens weer met nieuwe moed en een positieve instelling opdagen voor een nieuw duel onder leiding van hun coach Mohamed Akasri om bij te leren (want alle begin is moeilijk) en dan wie weet dit seizoen nog een eerste overwinning te boeken …

U kan een samenvatting met enkele goals uit de wedstrijd FC Schaerbeek – FC Anderlecht-Milan bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Op bezoek bij FC Schaerbeek werd er ook op de 11de speeldag verloren maar de vreugde was enorm toen Sueda Bayraktar kort na de rust in de 50ste minuut hun eerreddende doelpunt lukte. Op het einde van de wedstrijd moesten ze ook nog verder zonder hun doelvrouw die geblesseerd geraakte maar ook dat werd positief opgenomen. De captain nam de handschoenen op, ging in doel staan en ze speelden met tien de wedstrijd uit. FC Anderlecht-Milan blijft na 11 wedstrijden 13de en laatste in de reeks waarbij FC Ganshoren niet aan het seizoen begon. Het scoorde 11 keer en kreeg 161 goals tegen. Op zaterdag 11 december 2021 gaat het op bezoek bij ROFC Stockel, voorlopig derde in de stand na het 2-3-thuisverlies tegen leider R. Union Saint-Gilloise afgelopen zaterdag.

Football Club Schaerbeek voor hun thuiswedstrijd tegen FC Anderlecht-Milan in het gemeentelijk stadion van Schaerbeek! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

FC Schaerbeek staat onder leiding van coach Mauricio Torres Lagos na de 16-1-winst met 16 punten uit 8 duels op een 6de plaats in deze reeks. Thuis tegen FC Anderlecht-Milan noteerden we vijf verschillende doelpuntenmakers. Carolina Garcia uit El Salvador lukte er 8, Nikol Kuscu 3, Natalia Cobo Gonzales en Sandra Landaverde elk 2 en Jennifer Tapia Estrada 1.

Luister naar Dana Ben Sliman (FC Anderlecht-Milan) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Luister naar Carolina Garcia (FC Schaerbeek) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share