Share

Na de succesvolle campagne in de UEFA Champions League vorig seizoen speelden de Buffalo’s op donderdag 28 juli 2016 dit keer in de UEFA Europa League hun 5de Europese wedstrijd in de Ghelamco Arena dat met iets meer dan 12.000 toeschouwers nog redelijk gevuld was in een vakantiemaand.

De mannen van coach Hein Vanhaezebrouck zorgden tegen het Roemeense Viitorul Constanta waar Gheorghe Hagi eigenaar en trainer is voor een doelpuntenfestival dat in de eerste helft begon met twee kopballen eerst van Stefan Mitrovic op hoekschop van Sven Kums (1-0, 16de minuut) en vervolgens van Kalifa Coulibaly op aangeven van Thomas Foket (2-0, 37ste minuut). Na de rust en in de gietende regen dikten Kalifa Coulibaly met een intikker (3-0, 50ste minuut), Laurent Depoitre in zijn typische doorzettersstijl (4-0, 56ste minuut) en Renato Neto opnieuw met een kopbal (5-0, 66ste minuut) verder aan tot 5-0, meteen de grootste Europese overwinning ooit van KAA Gent!

De Buffalo’s toonden op die manier dus de Ladies van KAA Gent de te volgen weg in het komende seizoen. Ook zij beginnen immers aan deze nieuwe jaargang met een Europese ontmoeting op zaterdag 30 juli 2016 een oefenduel in Wondelgem tegen Borussia Mönchengladbach, het nieuwe team van Liv Aerts (ex-KAA Gent Ladies) dat na de promotie vorig seizoen vanaf september op het hoogste niveau in Duitsland zal aantreden! De aftrap is om 15 uur!

Voor nog meer over KAA Gent Ladies ga naar:
Vrouwenteam.be

Share