Share

Op dinsdag 21 december 2021 stond ook in de 3de provinciale Brabant ACFF nog een inhaalwedstrijd op het programma tussen FC Schaerbeek en Stade Everois RC. Het Gemeentelijk Stadion van Schaerbeek werd dit keer niet bezet door de mannen van Crossing en dus kon de wedstrijd in koude omstandigheden gewoon plaatsvinden.

U kan een samenvatting van FC Schaerbeek – Stade Everois RC bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De burenstrijd tussen FC Schaerbeek en Stade Everois RC, een inhaalwedstrijd van de 6de speeldag, eindigde na een 1-0-stand bij de rust uiteindelijk op 4-3. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong via Sandra Landaverde (1-0, 9de minuut). In het begin van de tweede helft had FC Schaerbeek de score kunnen verdubbelen maar Jennifer Estrada trapte op aangeven van Carolina Garcia tegen de paal (48ste minuut). De bezoekers kregen dan een strafschop gegeven door een gelegenheidsscheidsrechter. Kenza Bouruise trapte Stade Everois RC met een zuivere knal met rechts in de hoek langszij (1-1, 54ste minuut). Na het uur maakte de thuisploeg dan in een dolle vier minuten het verschil. Nikol Kuscu trapte eerst op aangeven van Feyza Altun de 2-1 hoog in de winkelhaak (64ste minuut) waarna Carolina Garcia haar duivels ontbond en een dubbel lukte (3-1, 67ste en 4-1, 68ste minuut). Stade Everois RC gaf zich echter nog niet gewonnen. Eerst scoorde Ipek Atmaca via de onderkant van de lat een discutabel doelpunt (was de bal over de lijn of niet?) (4-2, 81ste minuut) waarna Inasse Bouker nog voor de 4-3 zorgde (85ste minuut). Daar bleef het uiteindelijk ook bij na een aangename slotwedstrijd van 2021!

Gaétan Michel (links) en Mauricio Torres Lagos, de coaches van beide clubs, overleggen even voor de wedstrijd aangezien de scheidsrechter met dienst niet kwam opdagen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het team van de Chileense coach Mauricio Torres Lagos eindigde 2021 op de 4de plaats met voorlopig 25 punten uit 11 duels. FC Schaerbeek heeft voorlopig 3 punten minder dan ROFC Stockel, 5 punten minder dan Black Star FC en 11 punten minder dan leider R. Union SG. Al deze teams hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan FC Schaerbeek. Stade Everois RC staat onder leiding van Gaétan Michel na het verlies tegen FC Schaerbeek voorlopig op een gedeelde 8ste plaats met 16 punten uit 12 duels. Dat zijn er evenveel als ASA Molenbeek, twee minder dan Maccabi Brussels B en Sporting Bruxelles en 3 minder dan AS Brussels City. Na Stade Everois RC volgen nog Crossing Schaerbeek met 12 punten uit 12 duels, Nseth Berchem 3 punten uit 10 wedstrijden, FC Saint-Josse 3 uit 11 en FC Anderlecht-Milan 0 uit 12. FC Ganshoren schreef zich wel in maar begon uiteindelijk niet aan de competitie.

FC Schaerbeek kan zo dadelijk voetballen. Het veld is dit keer niet bezet en dus kan het burenduel tegen Stade Everois RC doorgaan! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het vervolg voor FC Schaerbeek is op zaterdag 8 januari 2022 met een uitwedstrijd tegen AS Brussels City vooraleer ROFC Stockel op zaterdag 15 januari 2022 op bezoek komt. Nog in januari 2022 is er de uitwedstrijd bij Nseth Berchem (zaterdag 22 januari 2022) en het thuisduel tegen Sporting Bruxelles (zaterdag 29 januari 2022) vooraleer op zaterdag 6 februari 2022 het burenduel tegen ditzelfde Stade Everois RC dit keer in Evere op het programma staat.

Stade Everois RC voor de aftrap van het burenduel tegen FC Schaerbeek op dinsdag 21 december 2021! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Stade Everois RC neemt het onmiddellijk na nieuwjaar op tegen de leider in deze reeks namelijk R. Union SG. Dat duel gaat door op zaterdag 8 januari 2022 met aftrap om 17u30. Op zondagochtend 16 januari 2022 spelen de roodzwarten uit bij FC Saint-Josse met aftrap om 11u15. Nog in januari staat een thuiswedstrijd tegen FC Anderlecht-Milan op het programma (zaterdag 22 januari 2022 om 17u30) om de maand af te sluiten op zaterdag 29 januari 2022 op bezoek bij ASA Molenbeek.

Luister naar Lisa Marra (Stade Everois Racing Club) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nicole Kuscu (FC Schaerbeek) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share